Acasă Sanatate I se spune antibioticul puturos dar poate revigora ficatul si previne bolile...

I se spune antibioticul puturos dar poate revigora ficatul si previne bolile contagioase!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Usturoiul, indragit de romani pentru numeroasele boli pe care le previne, a ajuns sa fie cel mai cautat condiment de pe piata.

Allium sativum, cunoscut sub numele de usturoi, este folosit in aproape orice preparat culinar, fiind de nelipsit in bucatarie. Cei mai in varsta obisnuiesc sa manance cate un catel de usturoi zilnic, pentru ca „e bun la sanatate”. Au dreptate, insa cat de bun este?

Sub forma de aliment pur, usturoiul este cel mai puternic antibiotic din lume. Germenii de raceala, gripa au viroza nu au sanse de supravieturire in prezenta sucului sau. In acelasi timp, combate infectiile si degajeaza bronhiile, sinusurile si plamanii.

Usturoiul este bogat in germaniu si seleniu organic, contine „ajeola”, o subtanta ce dilueaza sangele, prevenind astfel formarea cheagurilor si are peste o suta de compusi ai sulfului. S-a descoperit ca usturoiul distruge streptococii care cauzeaza scarlatina, difteria si inflamarea invelisului inimii.

Consumul radacinii acestei plante are o puternica actiune in limitarea efectelor coagularii sangelui cu un continut mare de colesterol.

Se vehiculeaza ca usturoiul a fost gasit de sute de medici ca fiind remediul ideal pentru scaderea hipertensiunii, insa nimeni nu stie exact de ce. Unii doctori cred ca ar dilata arterele, scazand astfel presiunea, altii se bazeaza pe puterea usturoiului de a inlatura diferite infectii, şi, prin urmare, de a reduce tensiunea scazuta.

Usturoiul are capacitatea de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine, ajutand in acest mod ficatul sa se odihneasca. Este cunoscut si ca un stimulent puternic al sucurilor gastrice si ajuta la stimularea si intensificarea fluxului sangvin din ficat.

Desi nu vindeca diabetul, s-a descoperit ca usturoiul scade glicemia, putand fi astfel folosit pentru a controla diabetul.

Luat cu regularitate, poate vindeca bolile de stomac si intestine, allicina din usturoi stimuland peretii acestuia pentru a secreta enzime gastrice. Cum insa, luat de persoane bolnave, poate irita stomacul, medicii recomanda diluarea acestuia, fie in ou si lapte, fie prin consumarea lui in forma gatita. Poate calma stomacul si folosit extern, in cataplasme si bai pentru maini si picioare. Inca din antichitate, era folosit pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamatie.

Amestecat cu ceapa, lapte si iaurt si consumat in moderatie, usturoiul poate rezolva problema constipatiei.

Este un atiseptic puternic in infectiile la ochi, nas, gat si urechi, dar are efect curativ si asupra bolilor cronice ale aparatului respirator superior.

Usturoiul poate rezolva o serie larga de afectiuni, precum crampele, iritabilitatea, balonarea, greturile, sensibilizarea dureroasa a sanilor. In acelasi timp, stimuleaza fluxul menstrual. Datorita puterii de absortie a vitaminei B1, poate alunga greturile matinale si sindromul premenstrual.

Sursa: ziuadecj.ro

Citeste caplimpede