Acasă Stirile zilei Imobiliare I-au luat casa pentru o datorie de 6 dolari

I-au luat casa pentru o datorie de 6 dolari

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O femeie de statul american Pennsylvania, Eileen Battisti, a ramas datoare doar 6.30 dolari, reprezentand penalizare pentru plata cu intarziere a impozitelor, dar pentru instanta de judecata suma a fost de ajuns ca sa emita un ordin de evacuarea a datornicei din propria casa.

In 2008 , Eillen si-a achitat impozitele cu sase zile mai tarziu fata de termenul limita. Din acest motiv, autoritatile i-au calculat penalizari, care in 2009 au crescut la 255.84 de dolari. Din cauza acestei datorii, CASA a fost executata silit si apoi vanduta la pretul de 116.000 de dolari, in ciuda faptului ca valoarea de piata era de 280.000 de dolari.

Eileen Battisti a depus o cerere de anulare a vanzarii casei sale, dar instanta a respins cererea. Avocatul femeii, Ed Santillian, sustine ca in practica sa de 23 de ani nu a mai vazut ca o casa sa fie executata silit si vanduta pentru o datorie atat de mica,  scrie ThinkProgress.

Publicatia adauga ca astfel de cazuri s-au inmultit in ultima vreme. Astfel, o femeie de la Baltimore si-a pierdut casa din cauza facturilor neplatite la apa in valoare de 362 dolari, iar un rezident din Rhode Island a fost evacuat din casa cu doua saptamani inainte de Craciun, din cauza unei datorii de 474 dolari de dolari.