O femeie de statul american Pennsylvania, Eileen Battisti, a ramas datoare doar 6.30 dolari, reprezentand penalizare pentru plata cu intarziere a impozitelor, dar pentru instanta de judecata suma a fost de ajuns ca sa emita un ordin de evacuarea a datornicei din propria casa.

In 2008 , Eillen si-a achitat impozitele cu sase zile mai tarziu fata de termenul limita. Din acest motiv, autoritatile i-au calculat penalizari, care in 2009 au crescut la 255.84 de dolari. Din cauza acestei datorii, CASA a fost executata silit si apoi vanduta la pretul de 116.000 de dolari, in ciuda faptului ca valoarea de piata era de 280.000 de dolari.

Eileen Battisti a depus o cerere de anulare a vanzarii casei sale, dar instanta a respins cererea. Avocatul femeii, Ed Santillian, sustine ca in practica sa de 23 de ani nu a mai vazut ca o casa sa fie executata silit si vanduta pentru o datorie atat de mica,  scrie ThinkProgress.

Publicatia adauga ca astfel de cazuri s-au inmultit in ultima vreme. Astfel, o femeie de la Baltimore si-a pierdut casa din cauza facturilor neplatite la apa in valoare de 362 dolari, iar un rezident din Rhode Island a fost evacuat din casa cu doua saptamani inainte de Craciun, din cauza unei datorii de 474 dolari de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.