Acasă Stirile zilei Huţupan a slăbit 15 kilograme pentru a juca din nou în Liga...

Huţupan a slăbit 15 kilograme pentru a juca din nou în Liga Campionilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Luminiţa Huţupan-Dinu (40 ani) şi-a făcut o întoarcere triumfală în Liga Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o de trei ori. Portarul şi-a intrat bine în noul rol oferit de campioana României şi a contribuit din plin la victoria Oltchimului la Ljubljana, 31-25 cu Krim (n.r. – meci disputat sâmbătă, în grupa principală 2), conform Prosport.

Luminiţa este la o formă optimită de competiţie întrucât a urmat un program draconic în ultimul timp, adică o pregătire fizică sub comanda preparatorului francez Frank Kuhn şi un regim strict alimentar.

„Ea a muncit foarte mult cu Frank Kuhn, chiar dacă la un moment dat mi-a spus că o «omoară». Nu a făcut însă niciun pas înapoi”, ne-a detaliat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim. Pentru a reveni la o greutate optimă, Huţupan a mers şi la un nutriţionist, cu care a ţinut legătura permanent. Din regimul alimentar au dispărut cartofii, orezul, pastele făinoase şi dulciurile. Rezultatele? „În aproximativ o lună şi jumătate a slăbit deja 15 kilograme. Nici înainte de naştere, Luminiţa nu a arătat atât de bine”, a continuat Berbecaru.

Magică la contraatac

Huţupan-Dinu s-a prezentat la un nivel înalt încă de la primul meci de Liga Campionilor, după ce şi-a făcut revenirea pe teren, şi pentru că deprinderile nu se uită niciodată. Una dintre acestea este contraatacul, pe care îl lansează aşa cum niciun alt portar din lume nu reuşeşte. Cu această armă, Oltchim poate să spună că are 4-5 goluri gata făcute, aşa cum s-a întâmplat şi la Ljubljana.

„Luminiţa are sămânţă de performeră, iar handbalul nu avea cum să-l uite, chiar dacă a născut. În momentul în care a revenit la Oltchim, ea ne-a spus că a ieşit o dată pe uşa din faţă, la fel cum îşi doreşte şi acum”, a punctat Berbecaru. Pe lângă arma contraatacului, Huţupan vorbeşte foarte mult şi cu apărarea în timpul unui meci, motiv pentru care şi defensiva pare mai sigură. Rezultatul vorbeşte de la sine: Oltchim a reuşit să câştige la Ljubljana, acolo unde n-a reuşit niciodată până sâmbătă.