Acasă Stirile zilei Hewlett-Packard vrea să concedieze 25.000 de angajati

Hewlett-Packard vrea să concedieze 25.000 de angajati

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Hewlett-Packard (HP) ar putea concedia pana la 25.000 de angajati, reprezentand 8% din personalul companiei, pentru a reduce costurile in contextul scaderii cererii pentru computere si servicii IT, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Sunt vizati intre 10.000 si 15.000 de angajati de la divizia de servicii IT, unde profitabilitatea este in scadere, au afirmat sursele citate, precizand ca planurile HP nu sunt finale si ar putea fi modificate, scrie Mediafax.

Directorul general al companiei, Meg Whitman, care a preluat in septembrie functia, este hotarata sa revigoreze cresterea afacerilor HP. Ratarea acestui obiectiv a fost un factor determinant in demiterea predecesorului sau, Leo Apotheker.

Vanzarile de PC-uri ale HP, cel mai mare producator de computere si imprimante, sunt in scadere din cauza popularitatii tot mai mari a tabletelor, iar compania nu a reusit sa se adapteze suficient de rapid la trendul din industrie de migrare spre cloud computing, care dezavantajeaza serviciile oferite de grup.

Analistii estimau anterior ca eliminarea a 18.000 locuri de munca de la HP ar fi generat economii de circa 1,2 miliarde dolari.

Actiunile HP au crescut joi la New York cu 3%, datorita aparitiei informatiilor privind concedierile. HP a scazut in acest an pe bursa cu 14%.

Compania are 324.600 de angajati, iar concedierile ar putea fi efectuate partial prin oferirea unor pachete atractive de pensionare inainte de termen, potrivit surselor citate.