Elena Udrea a declarat, vineri, intr-un interviu acordat Hotnews, ca fostul sau sot Dorin Cocos i-a relatat ca, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea, Romania TV.

Udrea a relatat ca, in contextul in care era in campanie si se vehicula numele fostului ei sot in dosarul Microsoft, Dorin Cocos a rugat-o sa ii intermedieze o intalnire cu seful de atunci al SRI, George Maior si cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, spunandu-i totodata ca nu doreste sa „ii apeleze direct” in situatia data.

Intrebata „cum adica sa ii apeleze direct”, Elena Udrea a declarat ca nu stie.

Intrebata apoi daca fostul sot avea „apel direct la Maior si la Coldea”, Elena Udrea a declarat: „Imediat o sa revin si o sa va spun. Ca nu doreste sa ii apeleze direct pentru ca, ma rog, asa era situatia, insa am intrebat de ce ar face asta, de ce sa vorbeasca si a spus ca ar dori sa lamureasca acuzatiile din dosar, in conditiile in care mi-a spus ca a facut niste lucruri, la solicitarea domnului Coldea. Eu va declar exact ce mi-a spus”.

Udrea a precizat ca aceasta discutie avea loc in toamna anului trecut.

„Mi-a spus, spre exemplu, ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, in cash, pentru a-si finanta televiziunea, RTV”, a precizat ea, mentionand ca aceast lucru s-a intamplat „mai la inceputul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea si cand dl Ghita inca nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat”.

„Ulterior am aflat ca banii au fost remisi dlui Ghita de catre Alin Cocos. Mi-a mai spus ca, tot asa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care facea sondaje din acestea”, a adaugat Udrea, precizand ca nu-si mai aminteste numele institutului.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat ca este urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratiile de avere, fiind acuzata ca a dobandit si folosit bunuri despre care stia ca provin din infractiuni.

Ea a fost pusa sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv pana la 29 martie.

Sebastian Ghita se declara surprins de acuzatiile lansate de Elena Udrea la adresa sa, respinge ideea ca Romania TV ar fi primit vreun ban de la fostul sot al acesteia, Dorin Cocos si sustine ca Udrea avea relatii mai bune cu „Elan Schwartzenberg, Codrut Marta, care a fost omorat, si Sorin Blejnar”.

Elena Udrea a afirmat, intr-un interviu acordat Hotnews, ca directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-a cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea Romania TV. Ea a mai sustinut ca a avut discutii cu Sebastian Ghita in care acesta i-a spus ca Florian Coldea o uraste si ca, de altfel, Ghita i-a facut multe alte confidente.

„Nu am avut prea multe intalniri cu doamna Udrea si nu am avut o relatie cu dansa. Ma surprind acuzatiile dansei la adresa institutiilor care o ancheteaza, DNA si SRI”, a declarat Sebastian Ghita pentru Hotnews.

„Nu inteleg situatia sa, dar imi aduc aminte ca avea relatii mult mai bune cu Elan Schwartzenberg, Codrut Marta, care a fost omorat, si Sorin Blejnar”, a adaugat el.

Intrebat de ce spune ca Marta ar fi fost ucis, Sebastian Ghita a precizat ca aceasta este parerea sa.

„Nu vreau sa ma refer la actiunile dansei, dar cred ca DNA a comunicat o chestiune oficiala: doamna Udrea e inculpata si ataca institutiile la fel cum o fac toti cei inculpati. Cred ca toti trebuie sa avem incredere in ratiunea si in pregatirea procurorilor. Pana acum doamna Udrea nu stia nimic din ce s-a intamplat cu banii de la retrocedari si Microsoft, iar acum, dintr-o data, ne spune, acuzandu-se singura, ca dansa stie cum s-au distribuit acei bani. Cred ca trebuie sa lasam procurorii sa faca lumina in aceasta situatie. Nici la Realitatea TV si nici la Romania TV nu au existat contracte sau legaturi cu Dorin Cocos, Alin Cocos sau firmele acestora”, a mai spus el, potrivit Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.