EBOLA-MUTATIE! Virusul EBOLA a suferit o MUTATIE! Cat de contagios a devenit! – Cap Limpede

EBOLA-MUTATIE! Virusul EBOLA a suferit o MUTATIE! Cat de contagios a devenit!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Oamenii de stiinta avertizeaza ca virusul Ebola a suferit o mutatie si ca este foarte posibil sa fi devenit mai contagios.

Peste 22.000 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola si 8.795 au murit in Guineea, Sierra Leone si Liberia. Oamenii de stiinta au inceput sa analizeze sute de mostre de sange de la pacienti din Guineea, pentru a observa cum se modifica virusul si a determina daca acesta se poate transmite mai usor de la o persoana la alta.

„Stim ca virusul se schimba mult”, a declarat doctorul Anavaj Sakuntabhai, specialist in genetica.

„Este important pentru diagnosticare si tratament. Trebuie sa stim cum se modifica virusul pentru a tine pasul cu inamicul nostru”, a adaugat el, precizand ca s-au observat „cateva cazuri care nu prezentau simptome, cazuri asimptomatice”.

„In prezent nu s-au aflat prea multe in privinta evolutiei virusului din punct de vedere geografic sau in corpul omului, astfel ca trebuie sa stim mai multe. Dar s-a observat ca exista mutatii”, a declarat Noel Tordo, virusolog in cadrul Institutului Pasteur.

„Pentru moment, modul de transmitere este acelasi. Trebuie evitat contactul (cu o persoana bolnava)”, a adaugat el.

Cercetatorii au analizat aproximativ 20 de mostre de sange de la bolnavi din Guineea si urmeaza sa mai primeasca alte 600 de mostre lunile urmatoare, pentru a afla daca virusul Ebola a devenit mai contagios. Un studiu similar efectuat in Sierra Leone a aratat ca virusul Ebola a suferit o mutatie considerabila in primele 24 de zile ale epidemiei, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Sursa: mediafax.ro

Loading...

Citeste caplimpede


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close