Acasă Stirile zilei Guvernul Ungureanu investit: A trecut de votul Parlamentului cu 237 de voturi

Guvernul Ungureanu investit: A trecut de votul Parlamentului cu 237 de voturi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit de Parlament, prin votul exprimat joi. Ioan Oltean a anunţat că au fost 237 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”. „Avem Guvern!”, a anunţat Oltean pe holurile Parlamentului. Pentru învestirea Guvernului, erau necesare 232 de voturi „pentru”.

Blaga , care a condus şedinţa, a menţionat că au fost respectate prevederile regulamentare şi constituţionale cu privire la procedurile prealabile dezbaterii cererii de acordare a votului de încredere.

„Plenul va constata că nu este un impediment pentru continuarea lucrărilor având în vedere faptul că dispoziţiile regulamentare referitoare la cvorum şi majoritatea necesară adoptării unor hotărâri de către Camerele reunite trebuie înţelese ca mijloace procedurale minimale, de protecţie, în scopul respectării drepturilor tuturor membrilor ai Camerelor, şi nu ca instrumente de împliedicare a funcţionării Camerelor Parlamentului”, a menţionat Blaga, propunând această decizie parlamentarilor, care au votat favorabil.

Blaga a mai menţionat că avizele comisiilor permanente sau procesele-verbale referitoare la audierea candidaţilor pentru funcţia de ministru au fost transmise anterior candidatului la funcţia de prim-ministru.