Acasă Politic Guvernul si sindicatele s-au inteles! Vezi cat va fi salariul minim si...

Guvernul si sindicatele s-au inteles! Vezi cat va fi salariul minim si cand intra in vigoare masura

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reprezentantii sindicatelor, ai patronatelor si cei ai Guvernului au ajuns la o intelegere in privinta salariului minim. Acesta va creste la 1.250 de lei de la 1 mai.

Salariul minim va ajunge la 1.250 de lei de la 1 mai. La aceasta solutie s-a ajuns in urma negocierilor dintre Guvern, sindicate si patronate. Decizia finala va fi luata maine in sedinta de Guvern, transmite Digi24.

Negocieri privind majorarea salariului minim pe economie au avut loc si ieri, iar sindicalistii au plecat nervosi dupa cele cinci ore de discutii. Sperau ca Guvernul sa fie de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie. Guvernul a venit insa cu o alta varianta – cresterea salariul minim de la 1 mai. Pana atunci ar urma sa se faca un studiu de impact, pentru a vedea efectele financiar-bugetare ale masurii.

Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa: „Am repropus macar o corectie la pierderea pe care salariatii o vor avea, pierderea de la 1.050 pe 4 luni de zile sa fie redistribuita pe urmatoarele luni, adica de la 1 mai sa se aplice 1275 lei. Daca nu se creste salariul de la 1 ianuarie, vom avea miscari din 15 ianuarie.”

A fost a doua runda de negocieri intre sindicate, patronate si ministerul Muncii, in ultimele doua saptamani. Guvernul se teme ca majorarea salariului minim de la 1 ianuarie ar afecta mediul de afaceri.

Dumitru Costin, presedintele BNS: „Mediul privat beneficiaza cu generozitate de modificarile de cod fiscal, e principalul beneficiar al celor 7 mld de lei lichiditati care vor ramane in firme, ca urmare a ce o sa produca intrarea in vigoare a codului. Nu era o mare problema pentru mediul economic, fusese discutat de Ponta. Modul in care se comporta guvernul asta e dezamagitor.”

Propunerea de majorare a salariului minim la 1 mai va fi trimis Consiliului Economic si social si ar urma sa fie adoptata de Guvern in sedinta de miercuri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos