Cap Limpede

Stirile zilei

Dezvaluiri uimitoare despre Nicolae Ceausescu si familia sa! Niciun roman nu visa la asa ceva

Fostul adjunct al sefului garzii prezidentiale, generalul Eugen Cristea, face noi dezvaluiri despre Nicolae Ceausescu. Acesta avea dreptul prin lege sa consume orice si in orice cantitate.

Eugen Cristea, fostul adjunct al sefului garzii prezidentiale, a marturisit intr-un interviu acordat DC News ca desi avea dreptul prin lege sa consume orice si in orice cantitate, Nicolae Ceausescu s-a aratat a fi extrem de econom.

„Exista un decret si o hotarare de partid inca de pe timpul lui Gheorghiu Dej intarita printr-o hotarare de partid dupa venirea lui Nicolae Ceausescu in ’65 care prevedea ca prin familie, familia secretarului general si a presedintelui Romaniei, se intelege secretarul general, sotia si copiii. Restul sunt in afara acestei intelegeri. De ce a fost nevoie de un asemenea decret? Pentru ca secretarul general, care devenise si presedinte, avea dreptul ca sa consume orice in cantitati nelimitate pentru existenta lui.

Ma refer la mijloacele de transport, ma refer la mancare, la imbracaminte, la casa. Deci, nimic din tot ceea ce se petrecea cu el si cu familia lui nu se platea decat de catre stat in contul statului. Nu stia nici preturile, nu il interesa. Manca atat cat era necesar. Nu dadea din casa lui nimic din ceea ce se oferea. Sau sa spuna „asta duci la fratele meu”. Nu.

A devenit si proverbiala situatia cand erau acele retururi. Cand i se ofereau, de exemplu, 200 de grame de branza sau de cascaval, consuma 50 de grame sau 100. Se pune intrebarea: Ce se intampla cu ele? Erau acele retururi. Le duci pentru ca sa fie folosit din nou. Intra din nou in circuitul gospodariei de partid. Pentru ca sa il expuna a doua zi sau in aceeasi zi la bufet. Deci nimic nu se consuma in afara decat avea nevoie. Nici nu a facut problema asta a folosirii bunurilor, un exces, ceva, niciodata”, a declarat, la DC News, generalul Adrian Eugen Cristea, adjunctul Directiei de garda prezidentiala.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-84145").on("click", function(){ $(".com-click-id-84145").show(); $(".disqus-thread-84145").show(); $(".com-but-84145").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});