Acasă Stirile zilei Bani Guvernul pregateste o NOUA TAXA pentru SOFERI!

Guvernul pregateste o NOUA TAXA pentru SOFERI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul pregateste o noua taxa pentru soferi. Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova a declarat ca intentioneaza sa dea in concesiune si autostrazile Bucuresti-Ploiesti, Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta.

El a anuntat, la Adevarul Live, ca tronsonul Ploiesti-Comarnic, care face legatura intre autostrada Bucuresti-Ploiesti si viitoarea autostrada Comarnic-Brasov, va fi modernizat la stadiu de autostrada de compania care va concesiona toata autostrada pana la Bucuresti.

„Pana la terminarea tronsonului Comarnic-Brasov, si in paranteza spun ca punctul de unde pleaca este nodul de la Breaza, nu se vor face lucrari intre Ploiesti si Comarnic pentru ca intre Ploiesti si punctul de unde incepe autostrada sunt patru benzi. Intentia noastra este sa terminam Comarnic-Brasov, si dupa aceea sa organizam, noi sau altii care vor fi in 2017, sa facem o concesiune in care sa dam unui concesionar de la Brasov pana la Bucuresti, cu sarcina de a transforma in autostrada actualul drum national cu patru benzi“, a afirmat Sova.

Proiectul este identic cu ceea ce se doreste si pentru Pitesti-Constanta.

„Pentru Centura Sud a Bucurestiului incercam sa dam unui concesionar de la Pitesti pana la Constanta, cu obligatia de a face 48 de kilometri de autostrada pe inelul doi Centura Sud la Bucuresti“, a spus ministrul.

Autostrada Bucuresti-Pitesti a fost realizata in perioada comunista, intre 1967 si 1972, fiind reabilitata intre 1997 si 2000. In 2007 i-a fost adaugat un nou tronson, care ocoleste Pitestiul.

Autostrada Soarelui leaga Bucuresti de Constanta, lucrarile demarand inainte de 1989, insa in 1993 si 1998 lucrarile s-au sistat din lipsa de fonduri. Din 1998 s-au realizat mai multe segmente, cel pana la Fetesti fiind dat in circulatie in 2006. In 2012 s-au terminat lucrarile si pe sectorul Cernavoda-Constanta.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti leaga centurile celor doua orase, primele tronsoane fiind gata in 2009, iar intrarea in uz a avut loc in 2012. Autostrada inca nu este gata, nefiind realizata intrarea in Bucuresti si nici legaturile de pe traseu.

Sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos