Acasă Politic Guvernul Orban a demontat un fake-news lansat de Tariceanu. Statul cumpara 2.000.000...

Guvernul Orban a demontat un fake-news lansat de Tariceanu. Statul cumpara 2.000.000 de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, acuza Guvernul Orban ca a incheiat o afacere „dubioasa” pebtru achizitia a peste 2 milioane de teste coronavirus pentru ca nu a apelat la Compania Unifarm SA. Insa testele au fost cumparate chiar prin Unifarm, a anuntat duminica Guvernul.

„Guvernul Orban a decis, in sfarsit, ca este cazul sa achizitioneze si mai multe teste pentru coronavirus. Anuntul achizitionarii unui numar rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de laudat, chiar daca vine putin tarziu si dupa ce, de o saptamana, ni se spune de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii sa testam cat mai mult.

Dar ca orice ‘lucru bine facut’, cum spune seful dlui Orban, in loc sa cumpere testele prin Unifarm sau alta companie de stat, Guvernul a hotarat sa dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iasi.

Am atentionat atunci cand am dat votul pe decretul de instituire a starii de urgenta ca aceasta criza si starea speciala nu trebuie sa fie un motiv de imbogatire a guvernantilor sau a firmelor prietene.

Ii cer lui Ludovic Orban sa lamureasca rapid acest subiect si sa gaseasca un mod de a transparentiza achizitiile publice din aceasta perioada. Orice oficial legat de aceasta achizitie dubioasa trebuie sa plece din functie, indiferent cine e si pe cine are in spate”, a scris Tariceanu pe Facebook.

La scurt timp dupa postarea lui Tariceanu, Grupul de Comunicare Strategica a anuntat oficial ca testele au fost cumparate chiar prin Unifarm.

„In prezent, Compania Unifarm SA a incheiat un contract cadru cu un producator din Coreea de Sud pentru achizitia unui numar de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Saptamana care urmeaza va fi livrata in depozitele companiei prima transa de 200 000 de teste.

Mentionam ca, in aceasta perioada, Compania Unifarm SA face in permanenta demersuri de a achizitiona, de la producatori autorizati din intreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar si medicamente necesare pentru limitarea raspandirii COVID 19, pe care le distribuie unitatilor sanitare sau cabinetelor medicale, pe baza de comanda”, se arata intr-un comunicat de presa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCristian Tudor Popescu, despre ordonanta militara care a intrat in vigoare: „Autoritatile isi fac treaba, organizarea mi se pare in continuare buna, dar mai trebuie si noi sa ajutam autoritatile”
Articolul următorPresedintele comisiei ATI a Ministerului Sanatatii: „Persoanele peste 65 de ani trebuie izolate obligatoriu”