Un cercetator cunoscut a dorit sa afle cand devine alcoolul daunator si sa demonstreze ca a bea mai mult de o sticla de vin pe zi nu dauneaza sanatatii.

Un cercetator sustine ca persoanele care depasesc cantitatea minima permisa de alcool ar putea trai mai mult decat abstinetii, noteaza dailymail.co.uk.

Doctor Kari Poikolainen a lucrat pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii ca expert in problema alcoolului. El a examinat cercetarile efectuate pe parcursul zecilor de ani in cazul consumului de alcool.

O sticla de vin are zece unitati. Doctorul Poikolainen considera ca bautura devine daunatoare in momentul in care sunt depasite 13 unitati pe zi.

De asemenea, el considera ca cei care depasesc limita actuala recomandata au sanse sa traiasca mai mult decat abstinentii.

„Consumul exagerat este mai rau decat a nu consuma deloc. O cantitate moderata poate sa fie mai mare decat recomandarile valabile in prezent”, sustine Poikolainen.

Totusi cercetatorul este contrazis de Julia Manning, membra a grupului de reflectie 2020Health.

„Este un punct de vedere care nu ajuta in aceasta dezbatere. Sunt facute afirmatii pentru care nu vedem dovezile”, sustine aceasta. „Alcoolul este o toxina, iar riscurile depasesc beneficiile”, adauga Manning.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.