Acasă Stirile zilei Social BAC 2014: Meditatii gratuite din fonduri UE

BAC 2014: Meditatii gratuite din fonduri UE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Incepand de  miercuri, 23 aprilie, elevii se reintorc la cursuri, dupa vacanta de primavara. Cei de clasa a XII-a din judetul Timis vor incepe pregatirea suplimentara pentru cel mai important examen din viata lor – Bacalaureatul.

In toate sambetele si duminicile, dar si în timpul saptamanii, dupa ore, liceenii vor fi instruiti de profesori pentru Bacalaureat.

Parintii elevilor nu vor trebui sa scoata niciun leu din buzunar pentru aceste meditatii, si asta pentru ca dascalii vor fi platiti de catre Inspectoratul Scolar Timis cu bani de la Uniunea Europeana. Cornel Petroman, inspectorul scolar general al judetului Timis, a precizat ca, in total, vor beneficia de pregatire suplimentara pentru “examenul maturitatii” 3.600 de elevi.

“Pregatirea incepe imediat dupa sarbatorile pascale. De asemenea, pe langa acest proiect din fonduri europene, am mai castigat inca doua, tot pentru pregatirea elevilor. Este vorba despre cei de clasa a VIII-a, care vor primi meditatii gratuite la Matematica si Limba Romana, dar si despre liceeni din clasa a IX-a si a X-a”, a explicat Cornel Petroman citat de pressaltert.ro.

Potrivit calendarului pentru anul scolar 2013-2014, de miercuri, 23 aprilie 2014 pana vineri, 20 iunie 2014 sunt programate cursuri, iar de sambata, 21 iunie 2014 incepe vacanta de vara, pana duminica, 14 septembrie 2014.

La inceputul lunii mai incep evaluarile elevilor de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a. Acestea se desfasoara in doua sesiuni, prima parte in 6-15 mai, iar a doua parte in perioada 20-29 mai.

A doua sesiune este rezervata copiilor care au absentat la prima etapa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos