“Nu exista manual pentru a invata sa fii rafinata. El este rezutatul unei indelungate evolutii interioare” (Olga Tudori, “Cartea femeii peste 40 de ani”)

Rafinamentul inseamna obtinerea simplicitatii dupa ce am parcurs un drum lung de eforturi si complicatii. El poate fi constatat dupa felul in care ne aranjam bucataria ori sufrageria, in capotul de casa si in rochia de seara, in florile din vaza si cuierul din hol.

Este simplu si complicat in acelasi timp, dar absolut necesar, atunci cand femeile au 40 de ani sau au trecut de aceasta varsta.

Sa aflam care ar fi cele 8 greseli pe care trebuie sa le evitam, ca sa nu devenim penibile de la o anumita varsta:

Dezordinea

Haine si accesorii cumparate fara rost, fara sa ne gandim la asortarea lor cu piesele pe care le avem in garderoba.

Eleganta de duminica

Duminica, zi libera, suntem imbracate ca dupa un jurnal de moda, iar in timpul saptamanii ne gandim ca “nu face”, nu este necesar sa ne obosim pentru colectivul in care lucram.

Lipsa de importanta…

…pe care o dam imbracamintei nu este scuzata de faptul ca suntem fiinte superioare, perfecte din punct de vedere profesional, mame si sotii admirabile. Daca noi consideram imbracamintea un detaliu frivol, sigur cei din jurul nostru ar fi fericiti sa nu neglijam acest “detaliu”, ca sa avem un aspect placut.

Halatul…

…cu care ne imbracam la lucru, in care petrecem 8 ore zilnic, poate fi oricum, prea mare, prea mic, patat, cu nasturi lipsa. Consideram ca nu este cazul sa ne obosim pentru un halat?

Un halat pe masura, cu o croiala frumoasa, cu un mic detaliu, cu un monogram brodat sau cu un cordon, intotdeauna scrobit si calcat este o dovada de bun simt si de evoluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.