Cap Limpede

Timp liber

Greselile pe care le fac romanii cand ingrijesc lamaiul de apartament!

Caldura peste 20 de grade

Citricele sunt deosebit de sensibile la frig. Pomul tau trebuie sa aiba o temperatura ridicata in mod constant, atat pe timpul zilei, cat si noaptea. Poate fi asezat in apropierea unui calorifer, pe care este indicat sa pui un vas cu apa, astfel incat atmosfera din camera sa nu fie uscata. La baza ghiveciului, se poate pune o tava cu pietre din argila, care se pastreaza umede, scrie libertatea.ro.

Pamant si ghiveci special

Citricele cultivate in conditii optime trebuie sa aiba in jurul radacinilor o retea fina de fire albe, hifele unei ciuperci cu care planta creste in simbioza. Nu distruge ciuperca si nu inlocui pamantul de la radacina, daca vrei sa muti pomul intr-un ghiveci mare. Pamantul din vas trebuie sa fie jumatate turba, jumatate pamant de flori bine afanat pentru a permite scurgerea apei. In plus, vasul ideal este cel din teracota, recomandat pentru ca permite aerisirea radacinilor si drenarea apei in exces.

Apa fara clor

Pe timpul iernii, citricele trebuie udate doar cand se usuca pamantul, in medie de doua ori pe saptamana. Vara, udarile vor fi mai dese, in functie de caldura din camera. Ar fi bine sa folosesti o apa curata, cat mai saraca in calcar si clor. Apa de ploaie si apa de izvor sunt ideale, dar in lipsa lor este buna si apa de la robinet, dupa ce a stat cateva zile intr-o galeata. Frunzele trebuie si ele udate, chiar daca este iarna, mai ales daca atmosfera din camera este mai uscata.

Citricele au nevoie de o hrana bogata in fier, mangan si zinc, pe care cantitatea redusa de pamant din ghiveci nu o poate furniza. Este necesar sa adaugi fertilizatori, fie lichizi, fie sub forma de bete care se infig in pamant. Cauta in magazinele de profil fertilizatorii speciali pentru citrice si foloseste-i conform indicatiilor de pe ambalaj.

Pagini: 1 2

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-89485").on("click", function(){ $(".com-click-id-89485").show(); $(".disqus-thread-89485").show(); $(".com-but-89485").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});