Acasă Life Dezvoltare Personala Greselile care ne conduc la esec in viata! Vezi daca le regasesti...

Greselile care ne conduc la esec in viata! Vezi daca le regasesti la tine

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O vorba celebra spunea ca oamenii sunt invatati mai mult cu esecul decat cu succesul in viata. Motivatia era ca in viata ne intalnim mai des cu esecul decat cu succesul. Pentru a nu ne mai intalni cu esecul ar trebui sa renuntam la anumit obiceiuri care garanteaza esecul.

Din pacate, majoritatea oamenilor refuza sa faca ceva in ceea ce priveste esecurile. In cele din urma, acestia renunta la visele lor si inceteaza sa lucreze la proiectele care conteaza pentru ei. Esecul este de obicei o experienta inevitabila, insa felul in care reactionezi face diferenta. Acestea sunt doar cateva obiceiuri care atrag esecul si ce poti face in privinta lor.

Lipsa unui plan

Ai mai multe sanse sa ai succes in viata daca ai un plan. Nu trebuie sa fie perfect, doar sa poata fi pus in aplicare. Planul trebuie sa fie specific, masurabil si incadrat in timp. Nu face planuri generale pentru ca sunt sanse mari sa le amani, scrie bzi.

Frica de a incerca

Depasirea fricii de a esua este primul pas spre succes. Incepe sa iti confrunti fricile si fa primul pas spre ceea ce vrei sa realizezi. Nu rata nicio ocazie de a incerca. ”Indiferent de cate greseli faci, sau cat de incet progresezi, tot esti inaintea celor care nici nu incearca”- Tony Robbins.

Renuntarea prea devreme

Cat de hotarat esti de a-ti urma visele si scopurile in viata? Unul dintre cele mai importante secrete ale succesului este de a invata sa treci peste indoieli. Cei mai multi dintre noi renuntam mult prea devreme la pasiunile noastre. Fiecare om de succes de astazi are o poveste despre perseverenta de impartasit, iar un astfel de exemplu este Abraham Lincoln. El a avut parte de esec in afaceri la 21, a pierdut o cursa legislativa la 22, a esuat din nou in afaceri la 24, a pierdut o cursa a Congresului la 34, la 45 a pierdut o cursa in Senat, nu a reusit sa devina vice-presedinte la 47, iar la 52 de ani a ajuns Presedintele Statelor Unite.

Atata timp cat inca incerci dupa fiecare obstacol, inca nu ai pierdut.

Lipsa increderii

Daca nu crezi in ceea ce faci, la un moment dat vei renunta. Daca nu ai niciun motiv sa crezi ca este posibil sa iti atingi tinta, tot efortul depus va fi in van.

Subconstientul are un rol foarte important in cantitatea de efort depusa in munca. Daca nu reusesti sa iti imaginezi un rezultat bun, nu te vei forta sa ajungi acolo. Progresul tau depinde de decizia de a incerca stiind ca vei trece peste obstacole.

Gasirea scuzelor

Va exista mereu un motiv pentru care ceva nu poate fi facut. Oamenii gasesc mereu feluri in care sa explice de ce nu pot, nu ar trebui, nu au facut sau nu ar face ceva. Cand gasesti scuze, de fapt spui ca nu detii controlul, insa trebuie sa fii constient ca tu detii controlul propriilor actiuni, iar scuzele nu fac decat sa iti diminueze puterea.

Oamenii gasesc scuze din cauza fricii de necunoscut. Altii se tem de schimbare, respingere sau le este rusine. Frica te incuie intr-o zona de confort, scrie Business Insider. Data viitoare cand dai de un obstacol, nu gasit o scuza, ci priveste-l ca pe o provocare, invata din el si mergi mai departe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos