Acasă Utile Greselile alimentare in cel mai dur post al anului!

Greselile alimentare in cel mai dur post al anului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Postul Pastelui este cel mai lung si implicit cel mai dur de peste an. Cand vine vorba, insa, doar de aspectul alimentar, oamenii ar trebui sa stie care sunt principalele greseli alimentare in timpul postului.

Postul alimentar ar trebui sa ajute la dorinta si putinta de rugaciune, la apropierea de Dumnezeu, deci postul nu ar trebui privit ca un regim sau o dieta. Este o perioada dificila, deoarece organismul este supus la o incercare mare, lipsa alimentelor de origine animala.

Cu toate acestea, postul nu trebuie sa inspaimante pe nimeni, vegetarienii traiesc fara probleme o viata. Dar, daca in post tindem sa inlocuim alimentele satioase cu alimente pline de aditivi si conservanti, care fac mai mult rau decat bine, este o mare greseala. Postul poate fi considerat atat dezintoxicare trupeasca, cat si sufleteasca, asadar, alimentele nesanatoase, inclusiv obiceiurile toxice (fumat, baut) nu isi au locul in aceasta perioada, noteaza click.

Prima mare greseala in post este tendinta de a manca foarte mult din alimentele permise (riscul de ingrasare), in lipsa acelora care dadeau senzatia de satietate. In primul rand, despre aceasta este postul, sa nu fim niciodata satui. Se spune ca aceluia care nu ii este foame in timpul postului, nu posteste. In al doilea rand, se inlocuiesc produsele animale cu cele vegetale si satioase, precum fasolea, lintea, ciupercile, mazarea, cereale integrale, nuci, samburi.

Exista tentatia de a manca mai multe dulciuri de post si multi samburi, nuci si alune. De multe ori uitam ca acestea, consumate in exces, ingrasa. Nu numai ca ingrasa, dar nu fac bine organismului. Apoi, mai exista si tendinta de a manca mai multa paine, paste fainoase si altele asemenea, dar si acestea fac rau atunci cand se exagereaza.

O alta greseala, poate cea mai mare, este aceea ca au aparut o multitudine de produse de post, pline cu aditivi, conservanti si alte E-uri ucigatoare, precum pateu de post, salam si branza de post, etc. Asadar, sfatul nostru este sa preparati mancarea de post, pe cat posibil, in casa. Condimentele amestecate si folosite cu incredere in mancarurile de post pot face minuni, iar mancare devine mult mai gustoasa.