Acasă Utile Cat de sanatos este dusul de dimineata! Raspunsurile te vor soca

Cat de sanatos este dusul de dimineata! Raspunsurile te vor soca

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Lumea spune ca suntem ceea ce mancam. Eu spun ca suntem ceea ce bem” , afirma savantul roman Henri Coanda.

Se recomanda consumul a cel putin 30 ml apa pentru fiecare kg din masa corpului pe zi, in condiţii normale, dar se poate ajunge pana la 50 ml, in functie de clima, activitate, regim alimentar şi starea de sanatate. Este sanatos sa incepem ziua consumand 2-3 pahare de apa pe stomacul gol, care sa “spele” tractul digestiv şi sa rehidrateze corpul dupa odihna de noapte.

Cafeaua, ceaiul, sucurile, alcoolul, supele, apa carbogazoasa etc. nu se iau in calcul atunci cand stabilim consumul de apa. Aceste lichide deshidrateaza corpul şi cauzeaza o pierdere a rezervelor proprii de apa ale organismului.

Auzim in jurul nostru ca anumite ape sunt bogate in saruri minerale. Dar despre ce saruri este vorba: organice sau anorganice?

Sa ne imaginam ca am naufragiat pe o insula pustie, unde nu creste nimic si suferim de foame. Pamantul contine elemente chimice – saruri anorganice, dar organismul nostru nu le poate asimila suficient pentru a ne mentine in viata. Atunci cand analizele arata o anemie – lipsa de fier, nu se recomanda consumul de…obiecte care contin fier, ci de alimente bogate in fier de natura organica. Oamenii nu au aceeasi “chimie” ca si plantele.

Numai plantele pot transforma o substanta anorganica in una organica.

Substantele anorganice din apa produc daune organismului, singurii solventi naturali de care avem nevoie pentru toate procesele chimice care au loc in interior sunt hidrogenul si oxigenul.. Chiar si apa din surse “pure”, precum cea de izvor contine substante toxice, incompatibile cu organismul uman. Sa amintim de carbonatul de calciu (prezent pe etichete ca si calciu), care in stare anorganica este calcar sau creta si este insolubil in apa.

Organismul asimileaza un procent foarte mic si are o capacitate limitata de a-l elimina, iar calcarul ramas se depune pe articulatii sau se tranforma in pietre la rinichi. O sursa naturala/organica de carbonat de calciu o constituie coralii, iar o alta metoda folosita pentru purificarea apei este adaosul de pliculete cu pulbere de corali, ce contin 76 de minerale de natura organica.

Flourizarea apei poate duce la cresterea incidentei de cancer bucal si cancer osos, poate accelera cresterea tumorilor, poate produce mutatii genetice in diferite lanturi de celule.

Clorul adaugat ca dezinfectant in sursele de apa sclerozeaza arterele, distruge proteinele, irita pielea, agraveaza alergiile si astmul, afecteaza sinusurile si genereaza probleme respiratorii. Clorurarea apei reprezinta un pericol mai ales pentru ca pielea – cel mai mare organ – absoarbe toate toxinele si impuritatile.

Analizele arata ca organismul nostru poate absorbi la dus, in zece minute, mai mult clor decat am ingera din opt pahare cu apa.

Apa de la robinet contine, pe langa substantele de clorurare, rugina de pe tevi, nisip, mal si orice alte “ mizerii” pe care le cara in drumul ei catre casele noastre. Si noi gatim cu aceasta apa.

Apa plata din comert contine, la randul ei, minerale anorganice (incompatibile cu celula umana) si toxinele care se elimina din plasticul bidoanelor in care este ambalata.

Apa usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si, in final, le elimina prin rinichi, limfa si transpiratie. Este necesara in transportul nutrientilor catre fiecare celula din corp.

Dr. Alexis Carrel, detinatorul Premiului Nobel pentru fiziologie/medicina (a reusit sa mentina in viata o inima de gaina timp de 37 de ani) afirma ca “secretul vietii consta in hranirea corecta a celulei si eliminarea toxinelor. Daca acest lucru inceteaza dintr-un motiv sau altul, celula va muri intoxicata cu propriile ei reziduuri” . Pentru ca toxinele sa poata fi eliminate, iar hrana sa poata patrunde in celule, este foarte important ca acestea sa fie in contact foarte strans cu apa.

PH-ul sangelui este de 7.34-7.45, adica usor alcalin. Daca acest parametru scade pana la PH-7.1, apare starea de coma, iar la PH- 6.9, omul moare.

Ne intrebam de ce facem osteoporoza, cum am facut diabet, de unde au aparut probleme cu inima, de ce avem hipertensiune, de ce nu putem scapa de candida, de ce avem celulita, kilograme in plus si o imunitate scazuta?… Raspunsul este simplu; pentru ca bem orice, in afara de apa potrivita organismului nostru!

Avem nevoie de o apa “biologic activa”, compatibila cu celula umana, cu anumite proprietati: sa fie purificata, sa aiba un PH peste 7.00 si sa contina saruri organice care sa o transforme in “ hrana” pentru celule si in “terminator” pentru toxine.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos