Acasă Stirile zilei Stiinta Granita dintre viata si moarte: Ce se intampla cand inima nu...

Granita dintre viata si moarte: Ce se intampla cand inima nu mai bate?!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii britanici au realizat un experiment inedit pentru a descoperi ce se intampla la granita dintre viata si moarte atunci cand inima nu mai bate.

Astfel, peste 2.000 de persoane, pacienti ai unor spitale din Marea Britanie, SUA si Austria, au fost tinuti sub observatie pentru ca medicii sa isi dea seama ce se intampla cu organismul atunci cand inima inceteaza sa mai bata.

Rezultatele au fost surpinzatoare! In jur de 40% dintre cei care au supravietuit au declarat ca au fost constienti in perioada in care inima lor nu mai batea, adica se aflau in moarte clinica. Un barbat, in varsta de 57 de ani, din Southampton, a descris faptul ca a auzit zgomotele produse de aparatele medicale si de catre medicii care-l asistau, relateaza descopera.ro.

„Stim ca atunci cand inima nu mai bate nici creierul nu mai functioneaza. Cu toate acestea, timp de aproximativ trei minute de la incetarea ritmului cardiac, mai exista o forma de constienta, desi creierul nu mai functioneaza dupa maximum 20-30 de secunde din momentul in care inima nu mai bate. Nu exista o clipa a mortii. Moartea incepe cand se opreste inima si este un proces care continua o perioada”, a explicat unul dintre autorii studiului.

Din 330 de persoane care au supravietuit, 140 au semnalat faptul ca au fost constiente o perioada cat inima lor nu a mai batut.