Acasă Stirile zilei Stiinta GRADINI SPATIALE pe Luna si pe Marte! Cand vom putea manca legume...

GRADINI SPATIALE pe Luna si pe Marte! Cand vom putea manca legume si fructe din spatiu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In deceniile urmatoare astronautii vor manca legume si fructe proaspete din gradini spatiale, gratie unui proiect stiintific al cercetatorilor germani, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru construirea viitoarei „sere spatiale”, oamenii de stiinta au inceput deja sa testeze noul sistem, care foloseste urina reciclata, pentru a produce substante fertilizante. Ei spera sa construiasca mai intai o sera in Antarctica, pentru a testa functionalitatea viitoarei „gradini spatiale”, in anul 2016.

Sistemul este dezvoltat de cercetatorii de la German Aerospace Center din orasul german Bremen si este intitulat „EDEN(Evolution & Design of Environmentally-closed Nutrition sources).

Finantat de Agentia Spatiala Europeana (ESA), proiectul serei spatiale va contine sisteme combinate de intretinere a vietii, care vor utiliza urina reciclata pentru a produce substante cu rol fertilizant, ce vor fi folosite pentru a cultiva legume adaptate mediului de pe Luna si Marte.

Prima sera va fi testata vreme de noua luni intre 2016 si 2017 intr-un mediu neospitalier, in Antarctica.

Studiul se va concentra asupra sistemelor bioregenerative de intretinere a vietii, in special pe module de sere si pe tehnologii pentru viitoarele misiuni spatiale cu echipaje umane la bord care vor ajunge in baze umane din spatiu (Luna si Marte).

„Unul dintre proiectele noastre consta in testarea unui modul de sera, la Neumayer Station III din Antarctica, unde echipa de iarna traieste vreme de noua luni intr-o stare de izolare totala, intr-un mediu ostil”, a declarat inginerul Lucie Poulet.

„Vrem sa gasim metode pentru a satisface nevoia de fructe si legume pentru grupurile de oameni din spatiu, dar proiectul ne permite sa studiem, totodata, influenta de natura psihologica pe care plantele le au asupra oamenilor care traiesc in conditii de izolare. Acest test ne va permite sa obtinem date stiintifice utile pentru viitoarele misiuni umane de explorare spatiala, in vederea construirii de asezari umane in Sistemul Solar”, a adaugat Lucie Poulet.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos