Acasă World Planeta e in pericol. Gorilele au fost trimise in carantina!

Planeta e in pericol. Gorilele au fost trimise in carantina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Carantina generalizată nu afectează în ultimele zile doar oamenii ci și primatele. Marile primate au fost puse și ele în carantină în Africa, pe fondul îngrijorărilor cu privire la capacitatea lor de a contracta coronavirusul care afectează lumea de la începutul acestui an, relatează BBC.

Turismul la sanctuarele naturale care adăpostesc gorile a fost suspendat în Africa, în timp ce rezervațiile care găzduiesc alte specii de primate, precum urangutanii au fost închise publicului.

Încă nu este cunoscut dacă marile primate pot contracta virusul, însă există îngrijorări crescând cu privire la această posibilitate. Astfel de măsuri au fost puse în aplicare și cu privire la îngrijitorii animalelor, inclusiv în ceea ce privește felinele mari, precum lei sau tigri.

Dr. Kirsten Gilardi, veterinar șef la o organizație care se ocupă de sănătatea gorilelor în pădurile din Rwanda, Uganda și R. D. Congo: „Nu știm încă dacă coronavirusul a ajuns și la gorilele de munte. Nu avem dovezi cu privire la astfel de infectări, însă știm că gorilele sunt susceptibile la patogeni umani și știm că ele pot dezvolta boli respiratorii”.

Gorilele de munte sunt o specie pe cale de dispariție care poate fi găsită doar în pădurile celor trei țări. Toate sunt afectate de pandemia de coronavirus, fapt ce a făcut ca turismul să fie suspendat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos