Acasă Stirile zilei Google: Schimba din nou algoritmul de cautare. Cum te afecteaza aceasta masura

Google: Schimba din nou algoritmul de cautare. Cum te afecteaza aceasta masura

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Google a anuntat o noua modificare a algoritmului motorului sau de cautare, destinata sa acorde mai mare prioritate publicatiilor legale si nu site-urilor ce fac obiectul unor plangeri pentru piraterie.

”De saptamana viitoare vom incepe sa luam in considerare un nou semnal in afisajul nostru: numarul de cereri de retragere pentru incalcarea drepturilor de autor”

a explicat vicepresedintele de inginerie Amit Singhal pe blogul grupului.

Sursele de calitate, mai usor de gasit

”Aceasta schimbare ar trebui sa ajute utilizatorii de internet sa gaseasca mai usor surse de continut legitim si de calitate – fie ca este un cantec difuzat pe postul public de radio, o emisiune de televiziune, site-ul de difuzare in streaming Hulu sau de muzica pe Spotify. Site-urile ce fac obiectul a numeroase cereri de retragere ar putea sa apara in josul paginilor noastre de rezultate”

a mai spus Singhal. Site-urile in cauza vor fi totusi prevenite de Google sa raspunda la acuzatiile de piraterie.

Multe cereri de retragere de continut

Dupa ce Google si-a restructurat sistemul de urmarire a drepturilor de autor cu doi ani in urma, el este capabil sa colecteze mult mai multe informatii cu privire la programele piratate ce apar online.

Google primeste tot mai multe cereri de retragere de continut cotidian – 4,3 milioane in ultimele 30 de zile – decat a primit pe parcursul intregului an 2009.