Acasă Stirile zilei Bani Google renunta la Motorola. Cine va prelua producatorul de telefoane

Google renunta la Motorola. Cine va prelua producatorul de telefoane

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa ce a cumparat Motorola in 2012 pentru 12,5 miliarde de dolari, Google renunta acum la producatorl de telefoane si il vinde cu aproximativ 3 miliarde de dolari companiei chineze Lenovo.

Pretul achizitiei Lenovo este de aproximativ 2.91 miliarde USD (supus unor anumite ajustari), suma care include 1.41 miliarde USD platiti la incheierea tranzactiei, din care 660 milioane USD in numerar si 750 milioane USD in actiuni Lenovo. Restul de 1.5 miliarde vor fi achitati in baza unui angajament de plata pe o perioada de trei ani.

Lenovo va prelua in urma tranzactiei Motorola Mobility, inclusiv brandul MOTOROLA si portofoliul Motorola Mobility de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G si seria DROIDTM Ultra. Pe langa produsele curente, Lenovo va prelua in proprietate si produsele Motorola Mobility aflate in faza de proiectare.

Google va pastra proprietatea asupra unei vaste majoritati a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitarile curente de patentare si descrierile de inventii. in cadrul relatiei continue cu Google, Lenovo va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu de patente si alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2,000 de patente precum si marca comerciala Motorola Mobility.