GOOGLE LAB lanseaza LENTILELE DE CONTACT pentru diabetici!

Raw Life and Style

Google Lab lanseaza lentilele de contact capabile sa ajute persoanele diabetice sa isi monitorizeze si sa isi controleze mai bine glicemia.

„Suntem pe cale sa testam lentile inteligente fabricate pentru a masura concentratia de glucoza din lacrimi”, au explicat cei doi cercetatori aflati la originea acestui proiect, Brian Otis si Babak Parviz.

Lentilele functioneaza cu ajutorul „unui mic cip conectat si al unui senzor de glucoza miniatural, care sunt inchise intre doua straturi de materialele din care sunt fabricate lentilele de contact”, au precizat ei.

Click pe aceeasi tema:  Am ajuns ciuma Uniunii Europene: Ungaria nu vrea sa fie comparata cu Romania, iar bulgarii speculeaza o disociere de Romania in aderarea la Schengen

Potrivit celor doi cercetatori, testele clinice au fost deja efectuate pentru acest proiect, iar discutiile sunt in curs cu Agentia americana pentru medicamente (FDA).

Prototipul acestor lentile poate sa determine cantitatea de glucoza din lacrimi, in fiecare secunda.

Cercetatorii studiaza posibilitatea de a integra semnale luminoase care ar putea sa ii previna pe purtatorii lentilelor atunci cand anumite praguri ale glicemiei sunt depasite.

Sursa: mediafax.ro

spre