Acasă Timp liber Cultura Motorul de cautare GOOGLE implineste 14 ani!

Motorul de cautare GOOGLE implineste 14 ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Motorul de cautare GOOGLE implineste 14 ani, literele Google fiind scrise pe un tort cu lumanari.

Google Inc. este o corporatie americana multinationala, care detine cel mai popular motor de cautare pe internet. Compania a fost fondata in 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin.

Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe internet, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri. Zilnic, motorul de cautare este consultat de milioane de oameni din intreaga lume.

Google a deschis, la 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.

Doodle-urile sunt reprezentari ocazionale ale logoului afisat pe prima pagina Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate cautarile online facute de utilizatorii Google din intreaga lume.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

In 1998, fondatorii Google – Larry si Sergei au participat la festivalul Burning Man din desertul Nevada. Pentru ca au vrut sa-si anunte utilizatorii ca vor fi plecati in acea perioada, au adaugat emblema festivalului in spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neasteptat de bine primita de catre utilizatorii Google, care au apreciat natura jucausa a acestor modificari.