Acasă Stirile zilei Gigi Becali a pierdut Steaua!

Gigi Becali a pierdut Steaua!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca echipa detinuta de Gigi Becali – Fotbal Club Steaua Bucuresti (FCSB) – nu mai are voie sa foloseasca numele „Steaua” si „Steaua Bucuresti” fara consimtamantul clubului Armatei, CSA Steaua.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis o actiune depusa in instanta de CSA Bucuresti si au interzis clubului FCSB sa utilizeze marca „Steaua” in competitiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, in inscrierile in asociatiile si federatiile sportive.

„Admite in parte actiunea. Interzice paratei SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA sa foloseasca fara consimtamantul reclamantei semnele ‘Steaua’, ‘Steaua Bucuresti’ sau a unor semne similare in activitatea comerciala, inclusiv in cuprinsul denumirii comerciale si in special in competitiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice forma, in inscrierile in asociatiile si federatiile sportive”, se arata in decizia instantei.

De asemenea, judecatorii obliga ONRC sa radieze numele „Steaua Bucuresti” din cuprinsul denumirii comerciale a SC Fotbal Steaua Bucuresti SA.

Pe de alta parte, magistratii au respins cererea CSA Bucuresti de acordare a unor daune cominatorii.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese impotriva lui Gigi Becali, solicitand printre altele recuperarea unui prejudiciu in valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegala a marcii „Steaua Bucuresti” de catre clubul de fotbal FCSB, finantat de Gigi Becali, in perioada 2004 – 2014.

„Intr-unul dintre procese solicitam la tribunal sa isi schimbe denumirea de Steaua Bucuresti deoarece prin decizia ICCJ 3425/2012 marca pe care societatea comerciala o avea la OSIM a fost anulata. Acum societatea comerciala isi desfasoara activitatea in campionatul Ligii I cu denumirea comerciala. Avem o actiune in justitie pe aceasta tema. Nu dorim radierea societatii, ci schimbarea denumirii. Prin acest lucru dorim sa ne protejam patrimoniul si marcile pe care le avem inregistrate la OSIM”, declara pe 14 decembrie presedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea.

Clubul Sportiv al Armatei si-a infiintat recent o echipa de fotbal, iar fostul international Marius Lacatus a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa va fi inscrisa in Liga a IV-a incepand cu sezonul competitional 2017 – 2018 si are ca obiectiv promovarea in Liga I in anul 2020.

sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos