Acasă Sanatate Gheorghe Mencinicopschi arata care este metoda naturala de detoxifiere! Ajuta organismul sa...

Gheorghe Mencinicopschi arata care este metoda naturala de detoxifiere! Ajuta organismul sa elimine toxinele omniprezente din corp!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Detoxifierea este un subiect extrem de dezbatut in aceasta perioada, dar si necesar bunei functionari a organismului nostru. Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne vorbeste despre o detoxifiere prin metode naturale si este de parere ca fiecare trebuie sa urmam o astfel de procedura, pentru a ajuta organismul nostru sa elimine toate toxinele care sunt omniprezente in viata noastra.

Intr-o postare pe blogul sau Gheorghe Mencinicopschi vorbeste despre pasii pe care trebuie sa-i urmam.

„Organismul uman se detoxifica in mod natural prin colon, plamani, ficat, rinichi si piele, insa acest proces este adeseori ingreunat de cantitatea mult prea mare de toxine. Omul, in perioada sa de vanator-culegator, nu avea nevoie de stimularea detoxifierii, aceasta facandu-se in mod natural, deoarece alimentele si mediul inconjurator nu erau poluate, iar dieta era naturala. Astazi insa sunt necesare perioade de pauza de la regimul alimentar actual, in cadrul caruia sunt prezente alimente pline de conservanti, amelioratori, indulcitori etc.

De asemenea, gatim in vase de aluminiu (element care se regaseste si in apa „potabila”, alaturi de clor si pesticide), respiram zilnic aer poluat, gaze de esapament, cat despre produsele de curatenia casei si cele cosmetice ce sa mai spunem…

Detoxifiere prin cresterea aportului de fibre: exemple de alimente bogate in fibre

Cresterea aportului de fibre alimentare naturale este cea mai buna metoda de detoxifiere si curatire intestinala. Fibrele stimuleaza tranzitul intestinal si asigura o detoxifiere excelenta a organismului prin eliminarea eficienta a deseurilor prin colon, scrie bzi.

Iata care sunt cele mai bune surse de fibre alimentare naturale necesare pentru o buna detoxifiere (in ordine descrescatoare, in functie de cantitatea de fibre alimentare/100 g produs): cereale integrale pentru mic dejun, nuca de cocos uscata, drojdii alimentare, fasole alba uscata, cafea macinata, smochine uscate, germeni de grau, prune uscate, faina de secara, migdale dulci, linte uscata, faina de soia, seminte de susan, grau, faine integrala din grau, nuci de Brazilia, curmale uscate, paine integrala, arahide, fasole alba gatita, zmeura, mure, musli, fulgi de ovaz, stafide, mazare gatita, alune de padure, patrunjel crud, paine de secara, nuci.”