Ghenele din interiorul blocurilor vor fi desfiintate pana in anul 2025, dupa ce Consiliul General al Municipiului București a adoptat in sedinta de marti un proiect de hotarare privind strategia de salubrizare a Capitalei.

„Pana in anul 2025 se va renunta la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea ramane in folosinta numai camera de la parterul blocului, care va fi amenajata corespunzator. De asemenea, aceasta camera va fi salubrizata, igienizata, prin grija asociatiei de proprietari/ locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociatiei deservite”, prevede proiectul de hotarare, potrivit Agerpres.

Tot pana in anul 2025 este obligatoriu a se realiza in interiorul cartierelor „insule” de colectare separata a deșeurilor.

Acestea vor contine platforme pe care se vor amplasa recipienti pentru colectarea separata a deșeurilor. Aceste spatii vor fi delimitate și semnalizate corespunzator.

„Se vor lua masuri ca accesul sa se faca doar de catre cei deserviti”, arata proiectul de hotarare privind aprobarea strategiei de dezvoltare și functionare pe termen mediu și lung a Serviciului public de salubrizare in municipiul București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.