Cap Limpede

World

Gazprom cere plata in avans a gazelor naturale pentru Ucraina

Rusia a introdus incepand din 16 iunie un sistem de plata in avans pentru a mai livra gaze naturale catre Ucraina. Asta inseamna ca cei de la Gazprom vor mai furniza doar volume platite in avans, conform AFP.

Dupa ce ultimatumul impus Kievului in vederea platii unei datorii in valoare totala de 4,5 miliarde de dolari a expirat la ora 6.00 GMT (9.00, ora Romaniei), „Gazprom, in virtutea contractului in vigoare, a trecut Naftogaz la un sistem de preplata pentru livrari de gaze”, anunta grupul rus intr-un comunicat.

„Nicio plata aferenta lunii iunie nu a fost efectuata. Incepand din aceasta zi (luni), societatea ucraineana mai primeste doar volumele pe care le va fi platit”, a adaugat grupul, fara sa precizeze daca alimentarea cu gaze a fost intrerupta.

Sursa: mediafax.ro

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-64128").on("click", function(){ $(".com-click-id-64128").show(); $(".disqus-thread-64128").show(); $(".com-but-64128").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});