Acasă Stirile zilei Bani Gazele se scumpesc de la 1 iulie. Vezi cat vom plati in...

Gazele se scumpesc de la 1 iulie. Vezi cat vom plati in plus

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gazele se scumpesc de maine, 1 iulie, cu 12%. Executivul urmeaza sa aprobe astazi, in sedinta de Guverm noul calendar de liberalizare a pretului gazelor, convenit cu Uniunea Europeana.

Gazele naturale pentru populatie si CET-uri se vor scumpi astfel la 60 de lei/MWh, de la 53 lei/MWh in prezent.

Guvernul a convenit cu Comisia Europeana un nou calendar de liberalizare a pretului gazelor pentru consumatorii casnici, care prevede majorari anuale, nu trimestriale ca pana in prezent, cu cate 6 lei pe MWh.

Conform noului calendar, preturile la gazele pentru consumatorii casnici vor creste de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh din iulie acest an, la 66 lei/MWh in 2016, la 72 lei/MWh lei in 2017 si la 78 lei/MWh in 2018.

Romania s-a angajat fata de Comisia Europeana si Fondul Monetar International sa elimine preturile reglementate in sectorul gazelor si energie electrica.

Piata de gaze a fost liberalizata pentru companii in 1 ianuarie 2014, astfel ca in prezent doar populatia mai primeste gaze la preturi reglementate.

In aprilie, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Niculae Havrilet, anuntat ca pretul final va creste cu circa 5 — 8% in medie de la 1 iulie, calculat pentru anul gazier 2015-2016. „Aceasta majorare se va simti practic mai mult de la 1 decembrie deoarece pana atunci consumul este mic si nu se mai consuma gaze pentru incalzire”, a explicat Havrilet.

Incepand cu data de 1 aprilie 2015, preturile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici au scazut, in medie, cu 3,9% potrivit ANRE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCreste salariul minim de la 1 iulie. Vezi cele mai importante efecte
Articolul următorProfetia din Romania care prevesteste Apocalipsa ! Ce arata „Ochiul lui David” din Brasov