Acasă Stirile zilei Social Gata cu Transalpina! Soseaua a fost inchisa pe 2 iunie!

Gata cu Transalpina! Soseaua a fost inchisa pe 2 iunie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gata cu Transalpina, soseaua a fost inchisa pe doi iunie, dupa ce in zona se inregistreaza precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Ninsoarea a inceput pe parcursul zilei de luni, temperatura fiind foarte scazuta pentru aceasta perioada. La peste 2.000 de metri altitudine este lapovita si ninsoare slaba.

In aceste conditii, Drumul National DN 67 C Transalpina, care face legatura in localitatea Novaci din judetul Gorj si orasul Sebes din judetul Alba, a fost inchis pentru autoturisme.

„Am facut o revizie pe DN 67 C, am reusit sa urcam cu un autoturism de teren pana aproape de Varful Papusa si, la aceasta ora, intre kilometrii 40-43 este lapovita si ninsoare, temperatura este intre zero grade si un grad, deja pe aceasta portiune de drum este zapada tocata. Pericolul este foarte mare, drumul ramane in continuare inchis, sunt caderi de pietre, este zapada, de la kilometrul 36 pana la aproape kilometrul 50 drumul este impracticabil”, a declarat, luni dupa-amiaza, directorului Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu, Ion Tudor.

Conducatorii auto sunt avertizati sa nu incerce sa forteze trecerea de parapetii cu care a fost blocat drumul, pentru ca riscurile sunt foarte mari. Interventia drumarilor este imposibila in acest moment, fiind zone in care stratul de zapada ajunge doi metri.

Sursa: agerpres.ro