Acasă Stirile zilei Gabriela Firea intrece orice masura! Primaria Berlin are 207 angajati, Primaria Bucuresti...

Gabriela Firea intrece orice masura! Primaria Berlin are 207 angajati, Primaria Bucuresti a ajuns la 860 functionari si mai angajeaza!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primaria Bucuresti are un aparat excedentar raportat la alte metropole si la bugetul administrat (860 de functionari publici, 10 consilieri personali ai primarului, pentru 1,88 milioane de locuitori/suprafata de 228 km²), raportat la 207 angajati (69 functionari si 138 personal contractual) la nivelul Primariei Berlinului, digitalizata complet (pentru 3,46 milioane de locuitori/suprafata de 891,68 km², 17 sectoare), releva datele Consiliului National al IMM, prezentate ca reactie critica la decizia municipalitatii bucurestene de a infiinta 19 firme proprii in diferite domenii.

„infiintarea societatilor nu valorifica practicile din celelalte state membre ale U.E., unde autoritatea locala a infiintat un numar foarte redus de societati, in domenii neconcurentiale, subventionate, pentru aspecte de mediu, sociale, administrative privind asigurarea sediilor si administrarea departamentelor, organelor autonome, companiilor publice, a entitatilor de drept public cu personalitate juridica si a entitatilor publice ale comunitatii locale):
– 3 societati municipale in Viena (2,26 milioane de locuitori/suprafata de 414,65 km²);

– 7 societati municipale in Madrid (3,16 milioane de locuitori/suprafata de 605,77 km²);
– 19 societati municipal, 41 de organisme prestatoare de servicii publice si de interes local, A.M.R.S.P. si 2 regii autonome in Bucuresti (1,88 milioane de locuitori/suprafata de 228 km²)”, arata Consiliul IMM.

in urma cu o saptamâna, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si-a dat acordul, prin votul majoritatii PSD-ALDE, pentru infiintarea de catre Primaria Capitalei a 19 firme proprii care sa presteze servicii pentru energie, iluminat public, administrarea spitalelor municipalitatii, baze sportive, obiective turistice, parcuri, stranduri, spatii publicitate, paza, voluntariat civil, consolidarea blocurilor, administrarea drumurilor si a parcarilor publice, tehnologia informatiilor., dar si pentru un dispecerat de servicii taximetrie., noteaza profit.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos