Acasă Special Opinii Gabriela Firea, desfiintata de un expert in politici de sanatate: „Niciodata nu...

Gabriela Firea, desfiintata de un expert in politici de sanatate: „Niciodata nu vor putea fi cumparati toti medicii, si toti cercetatorii. Epoca Tovarasei a apus”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vlad Mixich, expert in politici de sanatate, membru in conducerea Aliantei Europene pentru Sanatate Publica si presedintele Observatorului Roman de Sanatate, demasca practicile nocive demarate de primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, in privinta campaniilor de testare.

Postarea integrala a lui Vlad Mixich

Sunt putine lucruri mai nocive decat politicienii care calca in picioare stiinta, crezand ca si aici adevarul va fi sufocat de tupeu si de minciuni. Este exact ceea ce face in continuare, din pacate, primarul Bucurestiului in chestiunea campaniilor de testare. Mai jos, colectia de declaratii false din ultimele zile care sunt foarte usor de demontat factual:

 • 25 mai, Gabriela Firea: „Vor fi testati cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectati de INSP (Institutul National de Sanatate Publica), intr-un esantion reprezentativ.”
  sursa: pagina de FB Gabrielei Firea.
 • REALITATEA FACTUALA
  26 mai, Institutul National de Sanatate Publica, comunicat oficial: „Mentionam ca INSP nu are nici un fel de implicare in derularea acestui studiu si nu detine date cu privire la persoanele ce urmeaza a fi testate. INSP a primit o singura solicitare din partea Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals in vederea stabilirii esantionul necesar efectuarii studiului, acesta fiind estimat de catre specialisti nostri la un numar de 3448 de persoane”.
  sursa: pagina web INSP
 • 27 mai, Gabriela Firea: „Proiectul se deruleaza in parteneriat cu primariile de sector şi cu Institutul ‘Matei Balş’, acesta din urma fiind responsabil de latura ştiintifica a testarii. Acest Institut a colaborat şi cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Interventionala) pentru stabilirea modalitatii de eşantionare şi pentru analiza datelor.”
  sursa: comunicat oficial al Primariei Bucuresti
 • REALITATEA FACTUALa
  EPIET este, cum ii spune si numele, un program de training, un fellowship (o bursa adica) oferita de Centrul European pentru Controlul si Preventia Bolilor prin care se ofera o educatie de baza in epidemiologie, sanatate publica si microbiologie. EPIET nu stabileste modalitati de esantionare pentru ca, simplu, este un program de training, un program de educare in epidemiologie.
  sursa: site-ul oficial al ECDC: ecdc.europa.eu

Mai mult, persoanele din echipa Primarului comunica public in acelasi stil, mizand probabil pe naivitatea oamenilor. Amesteca voit informatii despre cele doua campanii de testare organizate de Primarie:
1️ Campania de testare prin RT-PCR, a carei mare problema este modalitatea de selectie a testatilor: primul venit – primul servit. Este o metoda complet ne-stiintifica, dupa ureche si care invalideaza automat orice rezultate ulterioare.
2️ Campania de testare pentru anticorpi, a carei mare problema este tipul de teste folosite (teste prin imunocromatografie) care dau o rata semnificativa de rezultate false (in special fals negative).

‼️ Sa fie clar: testarile pentru identificarea infectiei coronavirus sunt foarte utile. Cu o conditie: sa fie facute corect, in momentul si contextul potrivit si folosind metodologiile stiintifce corecte! in caz contrar, ca sa citez un coleg medic socat la randu-i de ceea ce face Primaria Capitalei, mergem cu barca la arat si cu tractorul la pescuit.

Epoca Tovarasei Academician de Renume Mondial a apus. si atunci s-au gasit, si se gasesc si astazi, un numar de medici si de cercetatori care pentru bani si putere sunt dispusi sa distorsioneze realitatea.

Dar niciodata nu vor putea fi cumparati TOtI medicii, si TOtI cercetatorii. Epoca Tovarasei a apus.