Acasă Special Opinii Gabriel Liiceanu: Asta este „Romania noua”! Una in care infractorii fac in...

Gabriel Liiceanu: Asta este „Romania noua”! Una in care infractorii fac in Parlament legile justitiei, si tot infractorii, la televiziunea publica, fac indreptarul moral al societatii si canonul cultural si spiritual al natiunii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Filozoful si scriitorul roman Gabriel Liiceanu a trecut prin momente penibile dupa ce a fost invitat la televiziunea publica la emisiunea Romania 9, moderata de unul dintre jurnalistii crescuti de Dan Voiculescu prin laboratoarele Fundatiei Mereu Aproape si pe la Trustul Intact, pe numele sau de scena Ionut Cristache. Iata transpunerea trairilor lui Gabriel Liiceanu dupa renumita emisiune intr-o relatare pe site-ul de opinii contributors.ro.

Nu scriu aceste randuri pentru ca in urma cu vreo doua saptamani o emisiune a TVR-ului m-a tarat intr-o mocirla amenajata pe ecran, cu securisti si infractori, sub numele „Romania 9”. Emisiune facuta de un domn Ionut Costache (n.r. – Ionut Cristache), care, mi s-a spus, joaca la TVR in deplasare. Privind-o, mi-am reamintit, induiosat, de jocurile golanesti ale copilariei. Dar cum ziceam: nu scriu randurile astea cu gandul la mine, ci la TVR. Domnul Costache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, carora, uneori, li se adreseaza cu „domnule premier”, lasand sa se inteleaga ca invitatul e acolo, in fata lui, in calitate de prim ministru, nu de infractor. Gratie emisiunii amintite am inteles dintr-odata ce este „Romania noua”, in care ar urma de-acum sa traim. Este cea mai coerenta dintre toate Romaniile posibile: una in care infractorii fac in Parlament legile justitiei, si tot infractorii, la televiziunea publica, fac indreptarul moral al societatii si canonul cultural si spiritual al natiunii. Romania in care scursurile lumii noastre, iesite de la puscarie mai obaznice decat erau inainte de a intra, ajung directori de constiinta, emit judecati de valoare, ne fura cuvintele care-i caracterizau si le intorc impotriva noastra. Si asta sub obladuirea presedintei Televiziunii. Se pare ca, revenindu-si in simtiri dupa atata democratie, Romania se pregateste sa intre in mod oficial in era infractorilor.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentCand mori stii ca esti mort? Un nou studiu arata ca mintea functioneaza dupa ce corpul moare!
Articolul următorCine te seaca de energie cel mai mult in viata ta? Invata sa te protejezi…