Fructele si legumele adorate de romani care nu au ce cauta in frigider! Scoate-le de indata! – Cap Limpede

Fructele si legumele adorate de romani care nu au ce cauta in frigider! Scoate-le de indata!

Pastrarea la rece a unui aliment ii poate mari durata de viata, dar la ce poate folosi aceasta prelungire a vietii unui fruct sau a unei legume daca acesta nu se mai poate manca dupa racire.

Mai mult decat atat, unele alimente isi schimba gustul atat de mult dupa ce au fost tinute la rece incat mai apoi nu merita sa fie consumate.

Cartofii devin granulosi

Cartofii nu se pun in niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.

Ceapa mucegaieste

Este foarte important sa nu depozitezi ceapa In frigider, pentru ca frigul o Inmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.

Click pe aceeasi tema:  Fructele cu efect tonic folosite pentru multe afectiuni intalnite la romani!

Painea se intareste

Ca sa-i prelungessti valabilitatea, nu tine painea in frigider. Este o solutie, intr-adevar, dar nu cea mai buna, deoarece isi pierde din fragezime. Daca totusi vrei sa ii prelungeti viata, infasoara painea intr-o bucata de panza sau prosop.

Usturoiul

Credeti sau nu, plasarea usturoiului in frigider ii va provoca, de fapt, inmugurirea. De aemenea, s-ar putea sa mucegaiasca si chiar sa capete o textura cauciucata. in plus, in interiorul frigiderului, aspectul usturoiului se va schimba foarte putin. Aceasta inseamna ca nu vei putea sa-ti dai seama daca mai poate fi consumat doar in momentul in care vei dori sa il cureti.

Bananele putrezesc

Bananele isi pastreaza mai bine sustantele nutritive in afara combinei frigorifice. Mai exact, cu toate ca temperaturile scazute incetinesc procesul de maturare a bananelor, in tot acest timp umezeala si intunericul frigiderului nu vor face altceva decat sa faciliteze putrezirea.

Click pe aceeasi tema:  Ciresele si capsunele iti fac cu ochiul? Mananca-le sanatos si vezi cum poti sa slabesti!

Mierea nu se strica

Mierea nu se strica, deci nu ai niciun motiv sa o tii la frigider. Aceasta rezista si cativa ani la temperatura camerei, cu conditia sa fie pastrata intr-un borcan inchis ermetic si ferit de lumina.

Cafeaua are gust alterat

Daca o tii la temperatura scazuta, in ambalajul ei dar fara capac sau fara sa fie inschis ermetic, risti sa bei cafeaua cu un gust alterat. in plus, aceasta absoarbe si alte mirosuri din frigider. Pastreaz-o la temperatura camerei.

Ciocolata isi modifica structura moleculara

Atunci cand este pastrata la frigider, ciocolata prinde la suprafata o pojghita fina alba. Nu este mucegai, ci grasime care iese deasupra. Consumul ei nu prezinta niciun risc pentru sanatate, insa gustul este alterat, explica cei de la foodstory.

Click pe aceeasi tema:  Leguma miraculoasa care face cat o mie de medicamente! Vindeca tot organismul!

Pepenii isi pierd calitatile antioxidante

Un pepene rece este foarte placut de mancat intr-o zi caniculara de vara, dar si mai bun este cand are gust bun. Pentru a pastra toata savoarea acestui fruct, este bine sa fie pastrat temperatura camerei. Astfel, isi pastreaza atat intreg gustul dulce cat si toate calitatile antioxidante.

Rosiile isi vor pierde din gust

rosiile vor avea o durata de viata mai lunga si vor fi mai tari daca sunt puse in frigider este gresita. Nu numai ca vor fi mai moi si mai fainoase, dar isi vor pierde si din gust.

De asemenea nu pastrati in frigider uleiul de masline, menta, fructe precum kiwi, piersici, mango sau prune. Totodata, trebuie pastrat in camara untul de arahide, castravetii murati, ouale, conservele, citricele, castravetii, morcovii, ardeii, dulceata, condimentele dar si merele si perele.

spre