Acasă Politic Francois Hollande cere francezilor sa accepte beneficii reduse la pensie, pentru reluarea...

Francois Hollande cere francezilor sa accepte beneficii reduse la pensie, pentru reluarea cresterii economice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a cerut populatiei sa accepte o reducere a beneficiilor sociale si a celor acordate la pensie, pentru reluarea cresterii economice.

Intr-un discurs televizat joi noapte, care a durat mai mult de o ora, Hollande a promis revizuirea taxei de 75% pe veniturile mai mari de 1 milion de euro, dupa ce aceasta a fost respinsa de justitia franceza, potrivit Bloomberg.

De asemenea, presedintele s-a angajat sa evite orice noua crestere de taxe anul urmator, in timp ce cheltuielile statului urmeaza sa fie diminuate in continuare.

Guvernul va combate birocratia si va proteja bugetul apararii, a spus el.

“Nu putem astepta sa vina cresterea (economica, n.r.). Trebuie sa mergem sa o cautam. Nu vreau doar sa repun in ordine finantele statului, vreau sa arat ca putem face mai bine”, a declarat Hollande.

Schimbarile la beneficiile pentru somaj si o reducere propusa la ajutoarele pentru familii ar reprezenta masuri fara precedent in Franta, noteaza Bloomberg, in timp ce un plan de crestere a varstei de pensionare ar extinde initiative ale predecesorului sau, Nicolas Sarkozy.

Masurile subliniaza dificultatile presedintelui socialist de a echilibra cerintele votantilor cu presiunile pentru reformarea economiei tarii exercitate de investitorii in obligatiuni si partenerii europeni.

Economia Frantei, a doua ca marime din
Via: Circul Politic