Acasă Stirile zilei Social Cresc taxele pe podurile Fetesti – Cernavoda si Giurgeni – Vadu Oii,...

Cresc taxele pe podurile Fetesti – Cernavoda si Giurgeni – Vadu Oii, de la 1 aprilie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cresc taxele pe podurile de la Fetesti – Cernavoda si Giurgeni – Vadul Oii vor fi majorate de la 1 aprilie 2013.

Pentru podul FetestiCernavoda, costul unei treceri pentru autoturisme si vehiculele cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone va urca la 13 lei, iar in cazul celor cu masa totala maxima autorizata de cel putin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorata la 91 lei.

In cazul podului Giurgeni – Vadul Oii, taxa pentru o trecere in cazul autoturismelor si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone creste la 11 lei de la 1 aprilie 2013. In cazul vehiculelor cu minimum patru axe si masa totala maxima autorizata de minim 12 tone, taxa pentru o trecere va fi de 64 lei.

Taxele de trecere a podului Giurgiu – Ruse vor ramane neschimbate.

Ordinul prevede si facilitati. Astfel, tarifele pentru autoturisme si autovehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un numar de 20 de treceri, valabile pana la data de 31 decembrie a fiecarui an.

De asemenea, tarifele propuse pentru celelalte categorii de vehicule (comerciale), de transport marfa si persoane, au valoarea redusa cu 13% pentru un numar de 20 de treceri valabile pana la 31 decembrie.

Ordinul prevede, de asemenea, si eliminarea tarifului prevazut pentru motociclete, avand in vedere ca ponderea trecerilor prin statiile de taxare ale acestor categorii de vehicule este foarte scazuta, de aproximativ 0,2% din numarul total de vehicule care tranziteaza podurile.

Biletele matca – cupon preplatite pentru 20 de treceri, achitate anterior datei de 1 aprilie sunt valabile pana la 31 decembrie, iar biletele de acelasi tip preplatite pentru riverani anterior datei de 1 aprilie beneficiaza integral de perioada de valabilitate de 3 luni, chiar daca aceasta perioada depaseste partial sau integral data de 1 aprilie.

Sursa: agerpres.ro