Acasă Stirile zilei Fotbaliştii Oţelului au părăsit jenaţi trenul sinistraţilor după 45 de ore de...

Fotbaliştii Oţelului au părăsit jenaţi trenul sinistraţilor după 45 de ore de coşmar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cei nouă jucători de la Oţelul care au rămas blocaţi din cauza zăpezii aproape două zile într-un tren, în Bărăgan, au fost salvaţi ieri. Elicopterul patronului Astrei, Ioan Niculae, i-a adus pe fotbalişti de la Făurei la Bucureşti, pe Aeroportul Băneasa, iar din Capitală aceştia au zburat aseară spre Oliva Nova, locul unde îi aşteaptă Dorinel Munteanu în cantonament, conform prosport.ro.

Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneţ, Cornel Râpă, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin au trăit în ultimele două zile aventura vieţii lor. Rămaşi blocaţi din cauza zăpezii într-un tren care trebuia să-i aducă la Bucureşti încă de luni seara, gălăţenii au fost fost salvaţi cu ajutorul elicopterului lui Ioan Niculae. După ce luni noapte au rămas blocaţi în localitatea buzoiană CA Rosetti, marţi noaptea trenul a stat în Făurei.

„Oamenii săreau la gâtul controlorilor”
Aparatul de zbor trebuia să-i transporte la Bucureşti încă de marţi după-amiaza, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza vântului care bătea foarte tare. În cele din urmă, marţi noaptea, fotbaliştii campioanei au părăsit trenul groazei şi au dormit în spitalul din Făurei. Dar nici acolo condiţiile nu au fost prea bune. „Era frig rău în spital. Am dormit îmbrăcaţi. Oricum, a fost mai bine decât dacă rămâneam în tren. La un moment dat, de disperare, ceilalţi pasageri au sărit la gâtul controlorilor şi mecanicilor. Era un haos total. În sinea noastră ştiam că trebuie să se termine cu bine, dar nu primeam veşti cu orele”, a rememorat Cristian Sîrghi.

Au mâncat pachetul unei studente!
Deoarece elicopterul nu a fost unul foarte mare, transportul „prizonierilor” de la Oţelul s-a făcut în două tranşe. Primii care au ajuns la Bucureşti, în jurul orei 12:00, au fost Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sârghi, Silviu Ilie, Cornel Râpă şi Cristian Brăneţ. „Bine că a dat Domnul să ajungem la Bucureşti”, a exclamat Silviu Ilie, după care şi-a luat ipad-ul în braţe pentru a face revista presei. „Uite, nici nu am aterizat bine, că deja suntem pe toate site-urile”. Ceilalţi s-au aşezat pe fotoliile din salonul de protocol de la „Băneasa” şi s-au pus pe telefoane în aşteptarea restului coechipierilor. Între două telefoane cu cei dragi, Cristian Sîrghi ne-a povestit cum au făcut rost de mâncare marţi seara: „Doctorul echipei a primit un pachet de la un amic din Galaţi pe care trebuia să-l ducă fiicei celui din urmă, care e studentă la Bucureşti. Marţi, când am rămas fără provizii, am cerut voie să umblăm la pachet. Aşa am ajuns să avem la cină piept de pui, kaiser, tocăniţă şi chiar prăjituri. Am împărţit mâncare cu câţiva copii care erau cu noi în vagon şi care au rămas fără provizii”.

La ora 14:00 au ajuns la Bucureşti şi restul oamenilor: Gabriel Viglianti, Ionuţ Neagu, Sergiu Costin, precum şi pe medicul Oţelului, magazinerul şi doi masori. După ce şi-au lăsat bagajele în siguranţă, aceştia au mers în oraş să ia masa, iar seara au decolat spre Valencia. Concluzia a tras-o Silviu Ilie: „Nu-mi voi cumpăra niciodată acţiuni la CFR!”.

sursa: prosport.ro