Acasă Stirile zilei Justitia Fostul consilier prezidential Gabriel Berca a fost retinut de DNA! Ce acuzatii...

Fostul consilier prezidential Gabriel Berca a fost retinut de DNA! Ce acuzatii grave i se aduc fostului pedelist

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Update. Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca procurorii l-au retinut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru trafic de influenta, urmand ca vineri sa fie prezentat Curtii de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Gabriel Berca, fost consilier prezidential si fost ministru al Internelor, este audiat la DNA Bacau, joi, intr-un dosar privind fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise in perioada 2010-2012, in cauza fiind in atentia anchetatorilor si fostul deputat Mihai Banu.

Fostul senator Gabriel Berca ar fi suspectat de trafic de influenta, dupa ce, prin intermediul lui Mihai Banu, deputat in perioada faptelor, a pretins de la omul de afaceri Viorel Rusu si a primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, in mai multe transe, peste 180.000 de euro, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.

In schimbul banilor, Berca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat Liberal, ar fi promis ca va interveni pe langa membri ai Guvernului din acea perioada, in vederea alocarii unei sume de bani Primariei comunei Ardeoani, judetul Bacau, necesara achitarii lucrarilor de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, in beneficiul comunei.

Gabriel Berca a fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu si ministru al Internelor in Guvernul Ungureanu. El a fost si secretar general al Guvernului, in perioada in care Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu.

Gabriel Berca a fost prefectul judetului Bacau, in perioada 2005 – 2008, senator de Bacau, in legislatura 2008 – 2012 si ministru al Administratiei si Internelor in anul 2012.

La inceputul lunii iunie, UNPR anunta ca fostul ministru de Interne Gabriel Berca s-a inscris in formatiune. Berca a fost membru PMP, vicepresedinte pentru regiunea Nord-Est, iar anterior a fost in PDL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos