Acasă Special Opinii Fost ministru al Justitiei, despre refuzul CSM de a sustine desfiintarea Sectiei...

Fost ministru al Justitiei, despre refuzul CSM de a sustine desfiintarea Sectiei Speciale: „Umbra dragnismului peste CSM”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, afirma ca decizia majoritatii din CSM de a respinge desfintarea Sectiei Speciale era de „anticipat”. „Umbra dragnismului peste CSM, ca si peste societate, lucreaza inca. In fond Iordache mai prezideaza uneori sedintele Camerei”, subliniaza Pruna, conform Aktual24.

„Votul de azi din CSM de reapingere a desfiintarii Sectiei de Investigatie a Infractiunilor din Justitie era de anticipat. Umbra dragnismului peste CSM, ca si peste societate, lucreaza inca. In fond Iordache mai prezideaza uneori sedintele Camerei. Asa ca nu stiu de ce ne miram. Si in CSM membrii sunt emanatia votului. Si acolo avem exact ce votam sau ce permitem sa iasa la un vot prea mic pentru a ne deranja sa il exercitam.

Tumbele alambicate cu observatii de tehnica legislativa la un subiect atat de grav a carui soarta trebuia de mult transata sunt cam ca zugravelile peste un perete mucegait. Inutile. Mucegaiul ramane, asa ca e pacat de vopsea si de timpul pierdut. E mai simplu sa darami peretele si sa faci altul curat.

Felicitari celor care au anuntat fara echivoc, responsabil, cum au votat. Indiferent de vot. Importanta e asumarea. Concluziile le tragem fiecare”, a scris Pruna pe Facebook.

Citeste si: Procurorul general Gabriela Scutea a votat in CSM pentru desfiintarea Sectiei Speciale: „Raman constanta referitor la desfiintarea SIIJ”

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat joi aviz negativ pe proiectul de lege depus de USR la Camera Deputatilor privind desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ.

10 membri ai CSM au votat pentru mentinerea SIIJ, 8 pentru desfiintare, iar procurorul general Gabriela Scutea si-a anulat votul.

Votul CSM este unul consultativ.