Acasă Politic Atentie. Romanii care merg in vacanta in Grecia sau Bulgaria stau la...

Atentie. Romanii care merg in vacanta in Grecia sau Bulgaria stau la intoarcere 14 zile in izolare. Cand ar putea fi ridicata masura

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romanii care pleaca in vacanta in Grecia sau in Bulgaria trebuie sa stea in izolare 14 zile, la revenirea in tara. Masura ar putea fi ridicata de la 15 iunie, anunta ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Romanii pot merge in Grecia si Bulgaria, doar ca la intoarcere regula spune ca trebuie sa intre intr-o izolare de 14 zile. Eu cred ca pana in 15 iunie, cand se deschide sezonul estival din Grecia si Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa si anumite tari pot fi exceptate de la acest lucru pe baza de acorduri bilaterale. (…) Grecia a anuntat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis inca de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV.

Ministrul spera ca romanii vor alege turismul intern pentru ca „se considera in siguranta in Romania”.

„E dreptul turistilor sa mearga in vacanta unde isi doresc, eu ca ministru al Turismului imi doresc cat mai multi turisti romani si straini in Romania. si cred ca mai multi romani o sa prefere turismul intern. Se considera mai in siguranta in Romania”, a spus Popescu.

Mai mult de 100 de hoteluri din statiunile de la Marea Neagra, reprezentand un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmeaza sa se deschida si asteapta turistii incepand cu 1 iunie, cand se vor deschide si terasele. in prima saptamana din iunie sunt asteptati pe litoralul romanesc in jur de 10.000 de turisti romani.

Premierul Bulgariei a anuntat ca, de la 1 iunie, va fi ridicata carantina pentru cetatenii care vin din Grecia si Serbia, in urma unui acord cu statele respective. si Romania a fost invitata sa se alature, dar autoritatile de la Bucuresti nu au facut inca niciun angajament.

Bulgaria, Grecia si Serbia ar urma sa creeze o bula turistica si sa renunte la carantina de 14 zile pentru cetatenii celor 3 tari.

Conform Institutului National de Sanatate Publica, toate persoanele care sosesc dintr-o calatorie internaţionala trebuie sa stea in izolare la domiciliu pentru 14 zile.