Cap Limpede

Politic

Fost consilier prezidential: „Klaus Iohannis e cel mai pragmatic om politic pe care l-am avut dupa 1990”

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu, afirma intr-o analiza despre declansarea alegerilor anticipate ca „Iohannis e, cred, cel mai pragmatic om politic pe care l-am avut dupa 1990”. Lazaroiu se declara convins ca alegerile anticipate vor avea loc.

„Cred ca o sa avem alegeri anticipate. Intr-un fel e bine, pentru ca o sa inteleaga toata lumea cat de pervers si halucinant arata mecanismul din Constitutie atunci cand e pus in practica. PNL nu-si voteaza propriul guvern si nici premierul propus de presedintele tocmai sustinut de partid pentru un nou mandat. PSD ataca la CCR nominalizarea presedintelui, ca sa para ca rezista scenariului, dar, in sedintele cu usile inchise, la ei e aproape unanimitate fata de anticipate. Partidele mici se dau de ceasul mortii sa prinda un loc la masa cu bucatele asezate in pripa doar pentru cei cu guri mari si linguri adanci. Mind blowing! Un adevarat spectacol.

Daca iese, statul roman a ajuns la apogeul puterii sale. Probabilitatea de a avea alegeri anticipate dupa scenariul constitutional este atat de mica in Romania, incat punerea lor in opera este o adevarata magie. In orice caz, Iohannis e, cred, cel mai pragmatic om politic pe care l-am avut dupa 1990. Aproape ma sperie pragmatismul lui”, a scris Lazariu pe Facebook.

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului vor depune la CCR o sesizare pe conflictul juridic de natura constitutionala privind desemnarea premierului, a anuntat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD.

„Am avut o sedinta prelungita cu colegii din teritoriu, ne-am facut strategia pentru aceasta mascarada cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu stim bine cum sa ne adresam domnului Orban in acest moment. Am stabilit depunerea sesizarii de catre presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului pe conflictul juridic de natura constitutionala. Vom astepta raspunsul Curtii, chiar daca nu stopeaza demersul. Nu este pentru prima oara cand Guvernul Orban vine cu anumite inventii. Macar suntem datori romanilor ca aceste lucruri sa nu se mai intample in viitor”, a declarat Ciolacu, la finalul Comitetului Executiv al PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca a rasfoit putin programul de guvernare „al Guvernului pe care nu il va vota nimeni”.

In sesizarea adresata CCR, presedintele Iohannis este acuzat ca isi exercita atributiile „in mod discretionar”.

”Conflictul juridic de natură constituțională constă în exercitarea în mod discreționar a atribuțiilor Președintelui României, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituția României, republicată, constând în desemnarea, în data de 6 februarie 2020, a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru (…) cu încălcarea, în mod direct sau indirect, a următoarelor principii sau dispoziții constituționale: 1. principiul colaborării loiale între instituțiile publice, (…) 2. obligația constituțională de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice; (…) 3. obligația constituțională de a exercita funcţia de mediere între puterile statului”, afirma Marcel Ciolacu in sesizarea transmisa CCR.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-104410").on("click", function(){ $(".com-click-id-104410").show(); $(".disqus-thread-104410").show(); $(".com-but-104410").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});