Persoane inarmate neidentificate, dar despre care oficialii de la Kiev sustin ca ar fi membri ai trupelor speciale ruse, au preluat controlul, in cursul noptii de joi spre vineri, asupra a doua aeroporturi din Crimeea, dintre care unul militar.

Ministrul ucrainean de Interne interimar, Arsen Avakov, a acuzat vineri fortele rusesti de „invazie armata si ocupatie”.”Consider ceea ce se intampla drept o invazie armata si o ocupatie”, scrie el pe pagina sa de Facebook.

Aproximativ 50 de persoane inarmate au preluat controlul, in cursul noptii, asupra aeroportului, in fata caruia o multime care flutura steaguri ale flotei ruse la Marea Neaga s-a reunit ulterior, conform agentiei Interfax-Ucraina.

Aceste persoane au sosit la aeroport la bordul a trei camioane fara numere de inmatriculare, potrivit unor martori citati de Interfax.

Vineri, la ora 01.50 GMT (03.50, ora Romaniei), ei detineau in continuare controlul asupra aeroportului, potrivit unui martor intervievat de o jurnalista a AFP.

Aeroportul ucrainean din Simferopol, in Crimeea, ramane deschis, in timp ce persoane inarmate, imbracate in uniforma, patruleaza in exterior, intr-o regiune afectata de tensiuni separatiste, a constatat un jurnalist al AFP.

Aproximativ 50 de persoane inarmate au patruns, in cursul noptii, in aeroport, potrivit agentiei Interfax-Ucraina.

„Aeroportul functioneaza in regim normal”, a declarat un oficial administrativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.