Acasă Utile Folosesti caserole? Vezi dupa cat timp nu mai sunt sanatoase!

Folosesti caserole? Vezi dupa cat timp nu mai sunt sanatoase!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Timpul de folosire a caserolelor sau a altor cutii din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate. Este greu totusi sa ne dam seama care este bun si care nu. Exista, totusi, un indiciu. Fiecare recipient are inscris pe spate un cod care arata perioada de timp in care este sigur pentru utilizare. Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate cutiile de plastic sa aiba la baza prolipropilena.

Polipropilena este folosita pentru ca este foarte durabila si rezista la temperaturi foarte mari, potrivit Societatii Americane a Chimistilor. Este considerata ca fiind sigura pentru sanatate.

Desi polipropilena este baza pentru plastic, in compozitie mai intra si alte substante care ajuta la obtinerea diferitelor texturi si a culorilor. Cea mai mare problema este ca noi nu avem cum sa stim care sunt acesti aditivi pentru ca niciun producator nu este obligat sa mentioneze astfel de detalii pe cutii. Oricum, consumatorilor obisnuiti le-ar fi greu sa-si dea seama daca un anume mix de substante chimice este sigur sau nu pentru sanatate. Nici despre cele care nu au in compozitie BPA si ftalati despre care se stie ca sunt periculosi nu se poate spune cu exactitate daca prezinta sau nu riscuri pentru sanatate. Mai sunt o multime de alte substante despre care studii au aratat ca pot duce la aparitia cancerului, bolilor de inima, a afectiunilor ficatului sau infertilitate, potrivit gustarte.ro.

Specialistii spun ca o caserola de plastic poate fi folosita in siguranta cateva luni, in functie de modul in care este intretinuta. Unii producatori spun ca recipientele lor pot fi utilizate si 10 ani cu conditia sa fie respectate indicatiile date de ei cu privire la folosire.

Un indiciu al faptului ca trebuie sa aruncati caseolele este decolorarea sau aparitia unor zgarieturi pe suprafata lor.

Timpul de folosire este dat de modul in care aveti grija de ele, arata doctorulzilei.