Acasă Utile Folosesti aerul conditionat!? Vezi ce boli periculoase poti avea

Folosesti aerul conditionat!? Vezi ce boli periculoase poti avea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In incaperile cu astfel de aparate, aerul este de obicei foarte uscat, ceea ce duce la uscare pielii, dar si a mucoaselor, iar mucoasele uscate inseamna risc mai mare de raceala sau gripa. Aceste boli infectioase, dar si altele, se transmit de altfel usor in incaperile cu aer conditionat din cauza curentilor.

Iar daca aparatul nu este intretinut si dezinfectat cum trebuie, o multime de patogeni isi pot gasi adapost in interiorul lui. Cel mai cunoscut si mai periculos este Legionella, o bacterie care duce la pneumonie si care iubeste aparatele de aer conditionat, scrie unica.

Din cauza expunerii la patogenii din aparat si din cauza aerul uscat te mai poti alege cu sinuzita, rinita, faringita si alte afectiuni usoare ale sistemului respirator.

Aerul conditionat este periculos si pe termen lung. Cei care petrec mult timp in camere racite artificial isi scad rezistenta la caldura, iar atunci cand trebuie sa o suporte pot avea probleme grave. Asa s-ar explica de ce valurile de caldura fac mai multe victime in prezent decat in trecut.

Aparatul trebuie intretinut de persoane specializate si igienizat periodic, astfel incat sa nu se stranga bacterii in el. Chiar daca tanjesti dupa racoare, tine temperatura mai sus de 21 de grade Celsius. intre 21 si 25 de grade este temperatura ideala. Umiditatea trebuie mentinuta la 60-70%, ceea ce se poate realiza cu ajutorul unui umidificator.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos