Unul din cei mai mari actori ai Romaniei, Florin Zamfirescu, a devenit purtator de cuvant al Grupului pentru Romania, entitate ce isi propune salvarea Romaniei.

Florin Zamfirescu a declarat la Realitatea TV ca este unul dintre fondatorii Grupului Pentru Romania (GPR).

„A venit momentul important sa va spun ca se petrec lucruri importante in Romania acum. Astazi e 13 ianuarie, suntem cu doua zile inainte de aniversarea lui Eminescu. Situatia in Romania este foarte grea. Romania este in prag de a fi distrusa. in 10 decembrie am primit o invitatie si m-am intalnit cu niste mari personalitati ale Romaniei. Vorbim de intelectuali, nu de oameni politici”, a explicat Florin Zamfirescu.

Actorul a dezvaluit in emisiunea Jocuri de Putere ca, pe langa statutul de finantator al Grupului Pentru Romania, acesta mai detine si rolul de purtator de cuvant.

„Si langa ei au veniti si altii, si altii. Si s-a discutat si s-a vorbit. Astazi ne-am intalnit din nou si am pus la cale, iar eu sunt purtator de cuvant si trebuie sa dau un comunicat: “Urmare a intalnirii constitutive din data de 10 decembrie 2015, astazi, 13 ianuarie 2016, comitetul de initiativa a hotarat infiintarea unei entitati civice de dezbatere cu privire la problemele fundamentale cu care se confrunta societatea noastra, care se va numi Grupul Pentru Romania”. Deci a luat nastere GPR.

‘Obiectivul fundamental al GPR este sa elaboreze un proiect de tara pentru Romania care sa asigure restabilirea drepturilor de proprietate a romanilor asupra tarii lor si sa apere valorile identitare ale civilizatiei romanesti. Au fost prezenti Cezar Avramuta, Virgil Balaceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fitiu, Ion Puscasu si Florin Zamfirescu. si-au exprimat disponibilitatea de a participa si Dinu Giruescu, Ilie Badescu, Dan Puric si Cristian Parvulescu'”, a continuat Florin Zamfirescu.

Potrivit actorului, noul grup este deschis oricarui roman care crede in drepturile sale si care doreste sa schimbe lucrurile in bine in aceasta tara: „Sunt imputernicit sa transmit ca acest grup este deschis tuturor celor care pun mai presus interesele tarii decat interesele personale. Nu este un cerc inchis, speram ca toti crestinii, toti romanii, toti oamenii care au nevoie de Romania, de tara lor, sa se alature grupului. Acest grup va avea un site cat de curand, iar acolo se va putea citi si vedea”.

Florin Zamfirescu a mai spus ca principalul scop al GPR este salvarea Romaniei. Acesta a amintit de iesirile in strada ale romanilor dupa tragedia de la Colectiv si a sustinut ca acestia aveau nevoie de un lider care sa serveasca intereselor lor.

„Scopul grupului este salvarea Romaniei! Grupul acesta se adreseaza celor nemultumiti. Pentru ca am vazut cu tristete iesirile in strada dupa Colectiv. Lipsea o directie, ajungeau sa se lege de biserica, de nu mai stiu eu ce. Toate nemultumirile oamenilor, de fapt, nu vin din cauza salariilor mici, de exemplu, ci din faptul ca simtim ca ne fuge pamantul de sub picioare, simtim ca dispare tara noastra”, a explicat actorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.