In Germania, cei mai mari fabricanti de bere au fost amendati cu 106.5 milioane de euro pentru fixarea prețurilor. Printre companiile penalizate de Autoritatea Federala pentru Carteluri sunt firmele Bitburger, Krombacher, Veltins si Warsteiner. Potrivit AP, in lista ar mai fi si firma Barre. In cazul a sapte persoane a fost stabilita „responsabilitate personala”.

Seful autoritatii antimonopol, Andreas Mundt, a spus ca, in perioada 2006-2008 sefii companiilor prin contacte personale si telefonice au convenit sa ridice pretul la berea imbuteliata si de butoi. Ca urmare, pretul unei cutii de bere imbuteliata a crescut, din 2008, cu un un euro.

In dovedirea fixarii preturilor de mare ajutor a fost un alt producator de bere – Anheuser-Busch InBev Germania Holding, producatorul marcii de bere Beck. Aceasta companie a fost scutita de amenda pentru cooperare in cadrul investigatiei.

De asemenea, Bitburger, Krombacher, Veltins si Warsteiner au cooperat la anchet in schimbul reducerii pedepsei, transmite Deutsche Welle.

Ancheta continua in legatura cu alte doua mari compani si patru fabrici de bere regionale din Renania de Nord – Westfalia, ale caror nume nu au fost divulgate.

 

Citește mai mult :

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.