Grinica si Izaura Anghel au primit interdictie din partea magistratilor, ca sa se apropie de Mircea Basescu sau de membrii familiei fratelui presedintelui Romaniei.

 

Magistratii Tribunalui Constanta au decis, joi, in Camera de Consiliu, ca Izaura Anghel si Grinica-Ion Anghel, fiica si fiul cel mic ai lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sa ramana sub control judiciar.

 

De asemenea, judecatorii au dispus interdictia de a parasi tara in cazul femeii, care pana acum nu avea voie sa paraseasca localitatea. In cazul lui Grinica, magistratii au stabilit obligatia ca acesta sa nu depaseasca limita teritoriala a orasului Draganesti Olt, decat cu incuviintarea prealabila a instantei.

 

Totodata, in incheierea data de magistratii Tribunalului Constanta se precizeaza ca Izaura si Grinica Anghel au obligatia ”sa nu se apropie de persoana vatamata Basescu Mircea, de martorul Capatana Marian-Adrian, din prezenta cauza, de locuinta si locul de munca ale acestora, de membrii familiilor persoanei vatamate si ai martorului, sa nu comunice cu aceste categorii de persoane direct sau indirect, pe nicio cale”.

 

”Atrage atentia inculpatilor ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive”, se mai arata in incheierea data de Tribunalul Constanta.

 

In cazul lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, judecatorii au constatat legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive, pe care au mentinut-o, respingand ca nefondata cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau cu masura controlului judiciar, formulata de avocatul lui Constantin, Pavel Abraham.

 

Decizia magistratilor, pronuntata in Camera de Consiliu, nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 48 de ore de la comunicare.

 

Cei trei membri ai familiei lui Bercea Mondial, trimisi in judecata pentru santajarea lui Mircea Basescu, insotiti de avocatul Pavel Abraham, s-au prezentat, miercuri, la Tribunalul Constanta, unde le-a fost prezentat rechizitoriul procurorilor, intalnirea avand loc in Camera de Consiliu.

 

Cu aceasta ocazie, Pavel Abraham declara ca au fost discutate doar masurile preventive si ca a solicitat in instanta pentru Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, masura arestului la domiciliu si eventual ”control judiciar cu limita la nivel national pentru a-si putea vizita rudele incercerate”, iar pentru Izaura Anghel, care este gravida in luna a opta, a cerut ridicarea controlului judiciar, tot pentru a-si putea vizita rudele incarcerate, dar si pentru a se putea prezenta la controlul medical, pentru ca in Draganesti Olt nu exista spital. In cazul lui Grinica Anghel, fiul cel mic al lui Bercea Mondial, avocatul a cerut sa nu fie luata nicio masura, aducand ca argumente faptul ca acesta este minor, iar ”contributia lui este minima in presupusa fapta de santaj”.

 

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia – Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea mentinerii masurii arestarii preventive in cazul lui Marius Constantin si a masurii controlului judiciar in cazul Izaurei Anghel si a lui Grinica Ion Anghel.

 

Tribunalul Bucuresti a decis, in 20 iunie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu.

 

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca in 27 iunie dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

 

Judecatorul care a dispus arestarea a aratat, in motivare, ca inregistrarile in care apar Mircea Basescu si Marian Capatana, puse la dispozitie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar daca ele au fost contestate de cei doi, si pot reprezenta mijloace de proba in dosar.

 

„Sustinerile apararii, in sensul inadvertentelor de natura a releva lipsa de autenticitate si caracterul posibil contrafacut al inregistrarilor, nu se bazeaza pe elemente faptice ori concrete care sa contureze o indoiala veridica asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetarilor in cauza se poate proceda la verificarea acestui caracter, in masura in care se va aprecia ca fiind utila, pertinenta si concludenta o proba stiintifica care sa aiba un asemenea obiectiv”, a aratat judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti care a decis arestarea lui Mircea Basescu si a lui Marian Capatana.

 

Fratele sefului statului a fost retinut si, ulterior, arestat, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat Mircea Basescu.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.