Dupa ce a dansat in stil brazilian, primarul Constantei Radu Mazare a aflat ca va canta intr-un nou dosar la DNA, dupa s-a dispus extinderea cercetarilor si pentru infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000.

De asemenea, s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de urmatoarele persoane fizice si juridice:

BABUS RADU, la data faptelordirector general al Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000;

 HORTOLOMEI MOSCU SORINA GINA, la data faptelorreprezentant al societatilor comerciale SC  MEHMETOGLU SRL, SC BULEVARD SA si SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor;

SC  MEHMETOGLU SRL, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor;

SC BULEVARD SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor;

SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata ca exista indicii care contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia, la data de 28.02.2007, in calitate de primar al municipiului Constanta, suspectul Mazare Radu Stefan a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata de 11.890 m.p. teren situata in intravilanul municipiului Constanta, statiunea Mamaia,  apartinand domeniului privat al mun. Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumparat de SC  MEHMETOGLU SRL, reprezentata legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina.

In aceeasi ordonanta se arata ca suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata totala de teren de 502,81 m.p., situata in intravilanul mun.Constanta, statiunea Mamaia,  apartinand domeniului privat al mun Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a mai multor parcele de teren.  Terenurile respective au fost cumparate de SC  MEHMETOGLU SRL, reprezentata legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina, iar ulterior au dobandite,  succesiv, de societatile comerciale  SC BULEVARD SA ( la data de 31.10.2007) si de SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeasi suspecta. Tranzactiile terenurilor totalizand 502,81 m.p s-au facut prin cresterea succesiva a pretului, astfel incat SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA a dobandit terenurile respective la o valoare aproximativ egala cu cea de piata, fiind disimulata provenienta ilicita a acestor terenuri.

Persoanelor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile, in conformitate cu  art. 307 din Codul de procedura penala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.