Acasă Stirile zilei Finala Europa League 2012: instalaţia de monitorizare video la Naţional Arena dotată...

Finala Europa League 2012: instalaţia de monitorizare video la Naţional Arena dotată cu trăsăturile celor mai ciudaţi suporteri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autorităţile au intrat pe ultimii metri în pregătirea la Finala Europa League 2012, iar unul dintre aspectele deosebit de importante ţine de securitate. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că există o listă de persoane care ar putea pune probleme la Finala Europa League 2012, dar de acest lucru „se ocupă serviciile”, precizând că instalaţia de monitorizare video de la Arena Naţională poate să recunoască „trăsăturile celor mai ciudaţi”.

Întrebat dacă există o listă de persoane care ar putea pune probleme la Finala Europa League 2012, Oprescu a confirmat, precizând că „se ocupă serviciile”.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă i-au solicitat lui Oprescu, duminică, la comandamentul privind organizarea Finalei UEFA Europa League, să desemneze o persoană de contact din cadrul Primăriei, pentru eventualele situaţii de urgenţă şi să permită amplasarea unor echipamente ale pompierilor la secţia de poliţie din centrul vechi al Capitalei.

Sorin Oprescu a mai fost anunţat la comandament că în zona Arenei Naţionale a început informarea cetăţenilor să nu mai parcheze maşinile pe străzile care permit accesul spre stadion, că s-au refăcut covoarele asfaltice şi marcajele şi că va fi făcută o semnalizare temporară.

 

„Pregunta me!” – Întreabă-mă!”

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii i-au spus primarului Sorin Oprescu că în zonele de distracţie amenajate pentru suporterii spanioli vor fi câteva zeci de elevi de la Liceul Cervantes, care vor fi îmbrăcaţi distinctiv, cu tricouri pe care scrie „Pregunta me!” – Întreabă-mă!” şi vor putea oferi informaţii în limba spaniolă.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au mai spus că de duminică începe amplasarea echipamentelor tehnice în cele două zone de distracţie pentru suporteri, din Piaţa Constituţiei şi Piaţa George Enescu.

Finala Europa League 2012, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc în 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Organizarea la Bucureşti a „Finala Europa League 2012″ va genera între 30 şi 40 de mii de turişti şi va aduce încasări de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului şi alimentaţiei publice, potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

 

20.000 de suporteri spanioli

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că, pentru Finala Europa League 2012 vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Autorităţile Capitalei vor organiza pentru supoterii două zone, una în Piaţa George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

În zonele destinate fanilor vor fi organizate spaţii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar şi standuri de promovare ale Capitalei, „precum şi o zonă gastronomică”. Zonele vor fi delimitate şi vor avea apă potabilă şi toalete ecologice.

 

Program RATB si Metrorex la Finala Europa League 2012

În 9 mai vor circula cu mai multe autobuze, la intervale de cinci-şapte minute, şi vor fi linii speciale între Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.

Şi garniturile de metrou vor circula până în 10 mai, la ora 2.00, iar în cazul în care este necesar, programul ar putea fi prelungit şi după această oră.